Hausenberg hiilgas Eesti meistrivõistlustel noorte MM-normatiivi täitmisega

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hans-Christian Hausenberg.
Hans-Christian Hausenberg. Foto: Liis Treimann

17.-18. jaanuaril Lasnamäe Kergejõustikuhallis toimunud Eesti A- ja B-klassi talvistel kergejõustiku meistrivõistlustel tehti säravaid tulemusi.

Eesti A- ja B-klassi kergejõustiku meistrivõistluste teise võistluspäeva säravaimad tulemused tegid A-vanuseklassis Hans-Christian Hausenberg (Tartu SS Kalev) kaugushüppes tulemusega 7.35 ning B-klassi tüdrukute 200m jooksus Lishanna Ilves (Rakvere KJK Vike) ajaga 25,95. Hausenbergi kaugushüppetulemus ületab ka juulikuus Kolumbias peetava noorte MMi normatiivi (7.25).

Lisaks kaugushüppele võitis Hausenberg ka 60m tõkkejooksu, kus sai kirja aja 8,07. Teise koha sai Sten Ander Sepp (Audentese SK) tulemusega 8,17.

Eilse teivashüppe võidu kõrvale teenis Margit Kalk (Tartu SS Kalev) täna juurde veel võidu neidude A-klassi kaugushüppes tulemusega 5.68 ja 60 meetri tõkkejooksus ajaga 8,80. Kolme alavõiduga oli Kalk ka tänavutalviste noorte kergejõustiku meistrivõistluste edukaim sportlane. Tõkkejooksu võitja selgitamiseks tuli siiski appi võtta sekundituhandikud, kuna ka Johanna Ilvesele (Rakvere KJK Vike) näitas ajavõtusüsteem aega 8,80. Tõkkejooksu hõbemedali kõrvale teenis Johanna Ilves veel 300m jooksu võidu ajaga 41,36.

Kiired ajad joosti ka noormeeste A-klassi 300m jooksus, kus võitjaks tuli Kristjan Joosep (Tartu SS Kalev) ajaga 35,36, sama ajaga kuulus teine koht Johannes Ermile (SK Leksi 44).

Esimese võistluspäeva säravamad tulemused tegid Margit Kalk teivashüppes – 3.80, Johannes Erm kolmikhüppes 15.09 ja Sander Moldau (Rakvere KJK Vike) teivashüppes - 4.70. Kõik nimetatud tulemused ületavad ka ees seisva suve noorte maailmameistrivõistluste normatiivi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles