Rafael Nadal: ma ei kuulu Australian Openil soosikute hulka

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rafael Nadal.
Rafael Nadal. Foto: SCANPIX

Karjääri jooksul 14 suure slämmi turniiri võitnud Rafael Nadal ei pea ennast algavate Austraalia lahtiste tennisemeistrivõistluste eel soosikuks.

Mitu kuud terviseprobleemide tõttu võistluspausi pidanud hispaanlane lausus enne avaringi mängu, et enesekindluse taastamine võtab aega. «Valetaksin, kui ütleksin, et olen valmis võitma. Teised on praegu minust suuremad soosikud,» sõnas Nadal AP vahendusel turniiri eelsel pressikonverentsil, viidates praeguse aja meeste tennise suurele nelikule, kuhu kuuluvad veel maailma esireket Novak Djokovic, teine number Roger Federer ja praegu tabelis kuuendaks langenud Andy Murray. Nadalil endal on Austraalias kolmas asetus.

Viimase poolaasta jooksul on Nadali vaevanud randmevigastus, samuti käis ta pimesooleoperatsioonil. 2014. aasta esimeses pooles oli Nadal seejuures võitnud rekordilise üheksanda French Openi tiitli ning veel kolm turniiri. Aasta lõpetas ta siiski viimase kümnendi jooksul üheksandat korda maailma edetabeli esikolmikus. Tänavuse hooaja avamängu pidas Nadal Kataris ja jäi seal juba avaringis alla maailma 127. reketile Michael Berrerile.

Ajakirjanike küsimusele, millega ta oma mängu juures kõige rohkem rahul on, vastas Nadal napilt: «Mitte millegagi.» Sellele järgnes küll naeratus, kuid Nadali olekust võis välja lugeda, et tegemist oli vaid pooleldi naljaga. «Ei noh, ma servin korralikult, serv enam-vähem töötab. Pean platsil veidi dünaamilisemalt liikuma,» selgitas Nadal.

2012. aastal jättis ta põlvetrauma tõttu vahele US Openi, järgmisel aastal võitis selle, kuid jätis mullu taas tiitli kaitsmata. Tegu oli teise korraga, kui hispaanlane isegi ei proovinud eelmise aasta suure slämmi tiitli võitu korrata – 2009. aastal jäi tal jällegi põlvetrauma tõttu mängimata Wimbledonis.

«Ma ei tea. Ei tea. Ma pole veel sada protsenti kindel,» sõnas Nadal, kui temalt küsiti, kas randmega on nüüd kõik korras. Ja põlvedega? «Nendega on kõik hästi, sest nad töötavad,» märkis Nadal, kes sai novembris ravi ka seljahädade vastu. «Selga pean veidi hoidma, aga loodetavasti on kõik korras. Iga kord, kui pausilt naased, kõhkled endas ja sulle tundub, et oled võiduvormist veel kaugel. Tean vaid, et pean paremini mängima. Aga seda saan teha vaid kohtumisi võites,» sõnas ta.

Nadal peab avamängu esmaspäeval Rod Laver Arenal, kui tema vastaseks on Mihhail Južnõi. Venelane kuulus kunagi maailma esikümnesse, ent on nüüd edetabelis 49. kohal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles