Rocki järgmine vastane täiendas ridu Läti snaiperiga

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rihards Kuksiksi (number 10) lisandumine toob Rakvere Tarva korvpallimeeskonnale olulisel määral võimsust juurde.
Rihards Kuksiksi (number 10) lisandumine toob Rakvere Tarva korvpallimeeskonnale olulisel määral võimsust juurde. Foto: SCANPIX

Nädalavahetusel saabus kinnitus selle kohta, et Läti korvpallikoondislane Richards Kuksiks liitub Venemaa klubi Saraatovi Avtodoriga. Meeskonnaga, kes võõrustab teisipäeval FIBA Eurochallenge’i sarjas Tartu Ülikool/Rocki.

26-aastane Kuksiks on viskav tagamängija või väike äär. Ta mängis sel hooajal pisteliselt Balti liiga liidrite hulka kuuluva Jekabpilsi ridades. Kahes Balti liiga mängus tõi ta keskmiselt 16, Läti liiga kaheksas kohtumises keskmiselt 15 punkti. Mullu tegi ta hooaja lõpus kaasa Riia VEFi eest, tuues kevadel keskmiselt 9,8 silma mängusm vahendab basket.ee.

2013. aasta EM õnnestus Kuksiksil silmatorkavalt hästi. Keskmiselt kogunes tema kontosse valikturniiril 12,1 punkti, lisaks 3,3 lauapalli ja 2,8 resultatiivset söötu, finaalturniiril olid samad näitajad 8,5, 3,3 ja 1,1. Leedu, Bosnia ja Hertsegoviina ja Ukraina vastu tõi Kuksiks 13, Prantsusmaa vastu 11 punkti. Valikturniiril tabas mees kolmeseid lausa 44-protsendiliselt, finaalturniiril oli sama näitaja 40 protsenti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles