Kergejõustikuliit avaldas Utilitas järelkasvutiimi koosseisu

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vasakult: Rasmus Mägi, Kätlin Piirimäe, Taavi Tšernjavski ja Janek Õiglane (pildilt puuduvad Maicel Uibo ja Eleriin Haas, kes viibivad välismaal).
Vasakult: Rasmus Mägi, Kätlin Piirimäe, Taavi Tšernjavski ja Janek Õiglane (pildilt puuduvad Maicel Uibo ja Eleriin Haas, kes viibivad välismaal). Foto: Marko Mumm / EKJL

Eesti Kergejõustikuliit esitles Utilitas järelkasvutiimi 2015 koosseisu, kuhu pääsesid kuus tugevaimaid tulemusi näidanud noorsooklassi sportlast. Kuueliikmeline Utilitas järelkasvutiim jätkab 2015. aasta hooajal koosseisus Rasmus Mägi (400m tõkkejooks), Maicel Uibo (kümnevõistlus), Eleriin Haas (kõrgushüpe), Janek Õiglane (kümnevõistlus), Taavi Tšernjavski (kümnevõistlus), Kätlin Piirimäe (kuulitõuge). Esmakordselt pääsesid tiimi kümnevõistlejad Õiglane ja Tšernjavski ning kuulitõukaja Piirimäe.

Eesti Kergejõustikuliidu president Erich Teigamägi sõnas, et järelkasvu toetamine on jätkuvalt üks alaliidu prioriteete. «Toetades täiskasvanute klassi jõudnud noorsportlasi, loodame innustada konkurentsi ja püüdlusi paremate tulemuste poole,» lausus ta. Teigamägi lisas, et tähelepanu pööramine järelkasvule on end õigustanud, kuna nii eelmisel aastal kui ka tänavu noorsootiimi kuuluvad Rasmus Mägi ja Eleriin Haas valiti 2014. aastal juba Aasta kergejõustiklasteks ka täiskasvanute klassis.

Utilitas toetab noori kergejõustiklasi juba viiendat aastat. Utilitase nõukogu esimees Kristjan Rahu ütles, et kergejõustiku järelkasvutiimi toetamine on ennast õigustanud ning perspektiivikad sportlased näitasid eelmisel aastal häid tulemusi.

«Rasmus Mägi Eesti rekordid 400m tõkkejooksus ning hõbemedal Zürichi Euroopa meistrivõistlustelt ning Eleriin Haasa Eesti noorsoo rekord ja Zürichi EM-i 7. koht - need saavutused ning mõlema sportlase püstitatud Eesti rekordid näitavad, et kuulutakse Euroopa tippu. Näeme medalipotentsiaali kindlasti kõigil tiimiliikmetel. Peame oluliseks neid toetada ja soovime algavaks hooajaks edu,» rääkis Rahu.

Kergejõustiku Utilitas järelkasvutiimi eesmärk on tagada noorsooklassi (U23) silmapaistvamatele sportlastele võimalused intensiivsemaks sportlikuks tööks ja sportlaskarjääri alustamiseks täiskasvanuklassis ning suurendada kodumaist konkurentsi. Utilitas tiim on planeeritud pikaajalise projektina, mis on lahutamatu osa Eesti kergejõustiku saavutusspordi struktuurist.

Utilitas järelkasvutiimi komplekteerimisel võeti arvesse sportlaste kahe parema määrustepärase tulemuse matemaatilist keskmist perioodil 1. maist 30. septembrini ja selle suhet viimasena kehtivasse MM või OM normi IAAF punktitabeli alusel. Arvesse läksid kahe erineva võistluse tulemused, mis pidid olema saavutatud Eesti või mõne teise IAAF-i liikmesriigi kalenderplaanis olevatel võistlustel. Erandina läks üks tulemus punktiarvestusse mitmevõistluse, maratoni, 10 000 m ja käimisdistantside puhul. Tiimi pääsemise minimaalne tase on 110 IAAF punkti MM-i või OM B-normist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles