Soomes on sirgumas erakordne korvpallitalent

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fiifi Aidoo.
Fiifi Aidoo. Foto: basket.fi

Soome läbi aegade üheks paremaks korvpalluriks peetava Hanno Möttöla sõnul on Soome koondis tuleviku osas heades kätes. Möttöla sõnul pole ta nii heade füüsiliste näitajatega tagamängijat varem näinud kui on 18-aastane Fiifi Aidoo.

Noorel tagamängijal on pikkust 187 sentimeetrit, tema käte siruulatus on 208,5 sentimeetrit, mis on üsna erakordne. Võrdluseks - NBA tähe Rajon Rondo sama näitajad on 185 cm ja 205 cm, John Wallil 190 cm ja 206, Derrick Rose´il aga 186 cm ja 203 cm.

Möttöla on HBA-Märsky meeskonna abitreener, sealsamas mängib ka Aidoo. «Selliste füüsiliste võimetega tagamängijat pole ma Soomes varem näinud,» sõnas Möttöla Iltalehti vahendusel. Tema sõnul on erakordsed ka noore mängija esimese sammu kiirus ning hüppevõime.

Aidoo ise jääb tagasihoidlikuks. «Mul on tõesti teistega võrreldes veidi pikemad käed, aga muus osas olen üsna tavaline mängija,» sõnas Ghanast pärit, ent Soomes üles kasvanud korvpallur. Oma unistuseks peab ta NBAs või Euroliigas mängimist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles