Naiste meistriliigas on uuest hooajast kaheksa naiskonda

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgpall.
Jalgpall. Foto: SCANPIX

Naiste jalgpalli meistrivõistluste kõrgeimas, Expert liigas osaleb järgmisel hooajal taas kaheksa naiskonda. Võrreldes mullusega on lisandunud JK Tallinna Kalev ja Noortekoondis.

Expert liigas mängitakse esmalt kaheringiline turniir, kus kõik mängivad omavahel kaks korda läbi. Pärast seda peavad neli paremat võistkonda teise kaheringilise turniiri, et selgitada välja Expert liiga 1.-4. koht ja neli tabeli alumist võistkonda selgitavad omakorda välja liiga 5.-8. koha omanikud. Kõik esimeses ringis teenitud punktid võetakse teise ringi kaasa.

Expert liigas mängivad uuel hooajal Pärnu JK, Tallinna FC Flora, Tallinna FC Levadia, Tartu JK Tammeka, Tartu SK 10 Premium, Nõmme Kalju FC, JK Tallinna Kalev ning Noortekoondis.

Noortekoondise koosseisu nimetab Eesti naistekoondise peatreener Keith Boanas koostöös noortekoondiste peatreeneri Katrin Kaarnaga. Noortekoondise mängijad valitakse nende seast, kes ei ole samal ajal üles antud Expert liiga võistkonda ning ei osale ka sama vooru mängus Expert liiga naiskonna duubelvõistkonnas.

«Me tundsime, et kui me eelmine kord (2011. aastal – toim) noortekoondise meistrivõistlustele välja panime, tõi see juurde mitmeid häid mängijaid. Nad said võimaluse kiiremini areneda ja enamik neist mängivad nüüd ka oma koduklubide eest kõrgliigas. Igal aastal mängime UEFA sõprusturniire ning EM-valikturniire ja saame kriitika osaliseks – miks pole meie mängijad piisavalt kiired ja tugevad? Vastuseks on see, et nad ei saa noorteklassides piisavalt heal tasemel mänge,» ütles Eesti naistekoondise peatreener Keith Boanas.

«Meie jaoks pole oluline nende mängude tulemused – see projekt on mõeldud mängijate arendamiseks. Keegi ei tohiks arvata, et me peaks heitlema võrdselt meie parimate naiskondadega,» lisas Boanas.

Esiliigas mängitakse sel aastal seitsme naiskonna osavõtul kolmeringiline turniir, kus kõik võistkonnad mängivad omavahel kolm korda läbi – kaks esimest ringi kodus-võõrsil printsiibil, kolmandas ringis kodus mängiv võistkond selgitatakse välja loosi teel. Teise liiga võistlus koosneb kaheringilisest turniirist kodus-võõrsil printsiibil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles