Taaramäe Astanas: stressivaba võitlus koha eest marjamaal

Jaan Martinson
, sporditoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Taaramäe.
Rein Taaramäe. Foto: ASTANA CYCLING TEAM

Rein Taaramäe sattus Astana profitiimiga lepingut sõlmides justkui teise maailma. Cofidises oli ta liider, nüüd võitleb pääsu eest marjamaale ehk Tour de France'i meeskonda. «Bossid ütlesid küll, et lähen Tourile, kuid meil on umbes 15 meest, kes üheksale kohale pretendeerivad. Samas pole praegu, treeningperioodil stressi, sest paremus pannakse paika võidusõitudel,» rääkis Taaramäe Postimehele.

Esialgu käis jutt, et Taaramäe stardib Itaalia velotuuril, kuid paar päeva tagasi kutsuti ta vaibale ning anti teada uuest plaanist. «Minu võistlusprogrammi muudeti, lisati kevadised madalmaade klassikud ning Giro asemel Tour. Samas saan väga selgelt aru, et Tourile lähevad kõige kõvemad, aitamaks meeskonna staar Vincenzo Nibali taas kord võidule.»

Astanas on täpselt paigas, kes on kes, selgitas Taaramäe. Esimene mees on Nibali, teine Fabio Aru, kes üritab tänavu Girol triumfeerida, siis tulevad riburada pidi ülejäänud. Tanel Kangert olla Astanas üks kõvemaid võidusõitjaid ja nii-öelda edetabelis väga kõrgel kohal: «Teda austatakse meeskonnas ja hinnatakse kui üht parimat abimeest,» oli Taaramäe teise Vändra küla mehe üle uhke.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles