Pühapäeval alustab populaarne noorte rallisari

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karl Kruuda (esiplaanil)
Karl Kruuda (esiplaanil) Foto: Noored roolis

Sellel pühapäeval alustab Tartus Räniküla tehnopargis oma kolmandat hooaega noortele autospordi ja autosõidu huvilistele mõeldud sari «Noored roolis 2015» - ZEBRA CUP.

Kahe eelneva hooaja jooksul on sarjas osalenud üle saja noore võistleja, kellest paljud on jäänud autospordi juurde. Teine ja väga oluline aspekt «Noored Roolis» sarja juures on noortele juba varajases eas liikluskultuuri õpetamine. Läbi kahe hooaja on «Noored Rooli“ sarja etappidel olnud treeneritena ametis Eesti autospordi tipud nagu näiteks Karl Kruuda, Sander Pärn ja paljud teised. 

2015. aastal koosneb «Noored Rooli» - ZEBRA CUP sari kuuest etapist, millest esimene sõidetakse juba 25. jaanuaril Tartu külje all, Räniküla tehnopargis. Ka tänavu kaasatakse autosportlastest sõiduinstruktoreid, kes kõrvalistmelt noortele nõu annavad. Lisaks on plaan tuua erinevatele etappidele noortele ja nende peredele ning pealtvaatajatele uudistamiseks erinevate autospordi distsipliinide võistlustehnikat. 

Võistlusklasse on sarnaselt varasemaga neli: 8-12 aastased poisid, kes ei oma EAL võistlejalitsentsi, 8-12 aastased tüdrukud, kes ei oma EAL võistlejalitsentsi, 13-15 aastased poisid, kes ei oma EAL võistlejalitsentsi ja 13-15 aastased tüdrukud, kes ei oma EAL võistlejalitsentsi. 

Avaetapile registreerimine on avatud ja seda saab teha Eesti Autospordi Liidu lehel www.autosport.ee/zebra-cup-noored-roolis-2014-0

«Noored roolis 2015» - ZEBRA CUP on autokool ZEBRA, Tartu linna, Rannaküla jäärajakeskuse ja EAL rallikrossi komitee (ERK) poolt ellu kutsutud koostööprojekt, õpetamaks noori poisse ja tüdrukuid varakult autoga targalt ja ohutult sõitma nii talvel jäärajal kui suvel asfaldil.

Kogemused saadakse harjutades ja omavahel võisteldes. Võistlussari koosneb jääraja etappidest talvel ning asfaldil ja kruusal sõidetavatest etappidest suvel. Sõidetakse standardsete Renault Twingo´ga, mis antakse võistlejaile korraldaja poolt. Sarja võitjaid ootab hinnaline üllatusauhind, kõigile osalejate vahel loositakse välja loosiauhindu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles