Klitško jahib hoopis raha, mitte poksimaailma absoluutse tšempioni tiitlit?

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Shannon Briggs (seljaga) ja Vladimir Klitško.
Shannon Briggs (seljaga) ja Vladimir Klitško. Foto: SCANPIX

Poksi raskekaalus enda valduses WBA, WBO, IBO ja IBFi tiitleid hoidev ukrainlane Vladimir Klitško kohtub järgmisena 25. aprillil ameeriklase Bryant Jenningsiga ning seejärel võib ta üllatuslikult anda võimaluse 43-aastasele Shannon Briggsile.

Jenningsiga New Yorgis kohtuv Klitško on väidetavalt juba Hamburgis broneerinud O2 Arena, et septembris seal vastamisi minna just Briggsiga. Kui Klitško on pikka aega rääkinud, et ta tahaks enda valdusesse ka WBC meistrivööd, siis nüüd tundub, et esmalt tahab mees kokku ajada veel suuremat rahasummat, kirjutab boxingnews24.com.

Kuigi Briggs on WBA tabelis alles kuuendal kohal (Klitško järgmine vastane Jennings on WBA tabelis teine, WBCs kolmas, WBOs neljas ja IBFis kuues), siis on vanameistrist ameeriklane viimase aasta jooksul pidevalt Klitškod jälitanud ja talle närvidele käinud. Kogu see show on meeldinud aga ukrainlase fännidele ja seetõttu ongi matš teoks saamas.

«Shannon Briggs on ületanud kõik võimalikud piirid. Ma olen temast väsinud. Nüüd ma tahan temaga juba poksida ja teda karistada,» sõnas Klitško Saksamaa ajalehele Sport-Bild. «Saan ka Briggsist aru, kuna ta tahab end promoda ja saada võimalust tiitlimatšiks. Samamoodi käitusid ka David Haye, Tyson Fury, Manuel Charr ja Marco Huck. Siiski on teinud Briggs neist kõige paremat tööd. Probleem on ainult selles, et Briggs läks üle piiri. Ta ei saa aru, millal on küllalt ja see ei ole enam naljakas.»

Klitškol on Saksamaal suur fännibaas ning viimaste uuringute kohaselt sooviks neist suurem osa näha just Klitško ja Briggsi matši. Seega on arvata, et see duell tooks ukrainlasele sisse ka korralikult raha. Kui spetembris peaks aset leidma Klitško ja Briggsi matš, siis ei näe sel aastal veel tõenäoliselt Klitško heitlust WBC meistrivöö omaniku Deontay Wilderiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles