Rattur on Taaramäe ja Kangerti tiimis kuningas

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Taaramäe Astana särgis.
Rein Taaramäe Astana särgis. Foto: Astana

Rein Taaramäe on Astana profiklubis kui kuningas, kellele kõik ette ja taha ära tehakse. Ja seda mitte ilusate siniste silmade tõttu, vaid seepärast, et rattur saaks keskenduda treenimisele ning suudaks võimalikult palju higi valada.

Kui mõni teine kestvusala atleet Eestis peab oma sõnul võistluse eel sööma kartulit ja sousti, sest hotellis muud ei pakuta, siis Taaramäe naudib ka treeninglaagris Astana koka roogi. «Hotelli kööki ei usaldata, isegi rohelise salati teeb meie kokk ise valmis, et oleks igati värskest toorainest.»

Toidusedel on paika pandud vastavalt koormustele, et jalgratturid õige arvu kaloreid kätte saaks. «Kui ees ootab raske treening, tangitakse meid eelmisel õhtul korralikult täis. Puhkepäeva eel pakutakse seevastu lahjemat toitu,» selgitas Taaramäe.

Tõsist tööd tehakse Astanas mehe ja masina ehk Taaramäe ja eraldistardi ratta kokkusobitamisel. Eile transporditigi mõlemad Valencia velodroomile, Taaramäele pandi andurid külge ning ta pidi pikka aega asjatundjate ees pedaalima, et saaks õige sõiduasendi millimeetri pealt paika.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles