Video: Austraalia lahtistel puhkes seksismiskandaal

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eugenie Bouchard kohtumises Kiki Bertensi vastu.
Eugenie Bouchard kohtumises Kiki Bertensi vastu. Foto: SCANPIX

Austraalia lahtiste tenniseturniiril puhkes seksismiskandaal, kui mängujärgset intervjuud teinud telekommentaator palus kanadalannal Eugenie Bouchardil pärast mängu teha ühe pirueti.

Bouchard alistas teise ringi mängus 6:0, 6:3 Kiki Bertensi ning pärast matši tegi temaga intervjuu Channel 7 tennisekommentaator Ian Cohen. Kui Cohen palus Bouchardil teha ühe pirueti, siis oli 20-aastane kanadalanna sellega ka nõus, kirjutab The Telegraph.

Sotsiaalmeedias tõusis seejärel aga torm ning Cohenit süüdistati seksistlikus käitumises, kuna meesmängijatel ei paluta ju kunagi piruetti teha. «See oli ootamatu palve, ma ei osanud midagi arvata. Vanem mees palus mul end keerutada, see oli naljakas,» sõnas Bouchard hiljem.

Piruetti paluti teha ka Serena Williamsil, kuid maailma esireket keeldus. «Intervjueerija palus mul end keerutada. Ma ei paluks Rafal (Rafael Nadal) või Rogeril (Roger Federer) end keerutada. Mind ei huvita, kas see on seksistlik või mitte. Ma ei tahtnud end keerutada, kuna mul ei ole vaja lisatähelepanu,» teatas Williams.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles