Käega suud kattes võidetakse mänge

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lionel Messi (vasakul) ja Xavi arutamas, kuidas lahendada järjekordne karistuslöök.
Lionel Messi (vasakul) ja Xavi arutamas, kuidas lahendada järjekordne karistuslöök. Foto: SCANPIX

Pallimängudes on kohtumiseks valmistumise tavapärane osa vastasmeeskondade varasemate mängude vaatamine. Õigupoolest ollakse valmis tegema veelgi enam, et saada siseinfot konkurentide plaanide kohta. Nii võib näiteks USAs Ameerika jalgpalli profiliigas NFL kui ka pesapalliliigas MLB näha, kuidas mängijad ja treenerid katavad omavahel rääkides suu käega. Sellised võtted on tuntud ka jalgpalliväljakutelt, kui lahendamist ootab mõni karistuslöök.

Eesti jalgpallikoondises tihti karistuslööke lööv ning ka klubisärgis sarnases rollis olev Konstantin Vassiljev tunnistas, et plaane arutades on targem käsi suu ette tõsta. «Aeg-ajalt tuleb ikka suu katta. Eelkõige sõltub see sellest, kas vastased võivad keelest aru saada. Kui praegu klubis poola või inglise keeles asju arutame, siis tuleb ikka käsi suu ette panna. Koondises on asi lihtsam, kuna nendes mängudes on võimalik rääkida eesti keeles,» tunnistas Poola kõrgliigaklubi Gliwice Piasti ridadesse kuuluv Vassiljev.

«Mõnikord olen ikka tähele pannud, et vastased jälgivad ja üritavad aru saada, millest räägitakse. Ikka otsitakse märke ja jälgitakse kehakeelt. Tehakse kõike võimalikku, mis annaks mingi eelise,» rääkis Vassiljev. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles