Neidude koondiste väravavahid saavad lisatreeningu

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Marko Saarm / Sakala

Jalgpalliliit annab võimaluse neidude koondiste väravavahtidel saada korra kuus lisatreening. Esimesele treeningpäevale on kutsutud 15 väravavahti üle Eesti.

Treeninguid viivad läbi noortekoondiste väravavahtide treenerid Ats Kutter ja Aiko Orgla. Esimene kogunemine leiab aset esmaspäeval, 26. jaanuaril. Samuti tulevad väravavahid kokku veebruari- ja märtsikuu 23. kuupäeval.

«Olgu tegu väljakumängija või väravavahiga, on iga lisatreening mängijale kasulik. Kui rääkida väravavahtidest, siis on see Eesti naistejalgpallis nõrgaks kohaks ning peame selle positsiooni valinud mängijaid arendama,» ütles naistekoondise peatreener Keith Boanas.

«Läinud aastal oli meil üks noormängija, kes oli ääretult heade eeldustega, aga otsustas äkitselt jalgpalliga lõpparve teha. Me ei saa sellist olukorda lubada, kus andekad mängijad lõpetavad oma karjääri nii varakult. Klubitreeningutel, just naistejalgpallis, pole eriti väravavahtide treenereid ning on juhuseid, kus pannakse väravasse keegi, kes pole lihtsalt väljakul piisavalt hea, või ollakse väravavahi positsioonil vaheldumisi, mistõttu keegi otseselt ei spetsialiseeru. Tahame seda mentaliteeti muuta ja panna noori mõistma, et see on väljakul kõige tähtsam positsioon,» lisas ta.

Vanemasse rühma (U-19 ja U-17 koondise kandidaadid) on kutsutud Anastassia Astrelina (Lasnamäe FC Ajax), Mari-Ann Ploompuu (Rakvere JK Tarvas), Claudia Smirnov (Pärnu JK), Eliise Poopuu (Rakvere JK Tarvas), Anne Mošajeva (Tallinna FC Levadia), Carita Küünemäe (JK Tabasalu) ja Johanna Kesküla (Tallinna FC Flora).

Nooremasse treeningrühma (sündinud 2000-2003) kuuluvad Reti Talts (Suure-Jaani United), Kersti Turu (Tartu JK Tammeka), Jelizaveta Stjoba (TJK Legion), Katriin Saulus (Saku Sporting), Viktoria Guselnikova (Tartu FC Santos), Sanna Kruusmaa (Nõmme Kalju FC), Johanna Marie Link (JK Tallinna Kalev) ning Jennifer Ristimets (Pärnu JK).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles