Eesti hoki tõuseb tuhast? Nagu filmis?

Jaan Martinson
, sporditoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ismo Lehkonen Eesti koondis juhendamas.
Ismo Lehkonen Eesti koondis juhendamas. Foto: Mati Hiis

Aastaid on üks või teine asunud vankumatu energiaga arendama Eesti hokit uuele tasemele, kuid fööniksit pole tuhast tõusnud. Nüüd asuvad Heraklese vägiteoga võrreldavat ülesannet täitma järgmised mehed – alaliidu vastne president Rauno Parras ja äsjapalgatud Eesti jäähoki eest vastutav treener, soomlane Ismo Lehkonen.

Esmalt eesmärkidest, mis on mõistagi suured, ent Lehkoneni arvates täidetavad. Seda juhul, kui kõik kulgeb nagu filmis. «Eestis tuleks alustada jõulist tegevust eelkõige rohujuure tasandil. Kui me võtame hulga pisikesi poisse ja teeme nendega tõsist tööd, siis 12–16 aasta pärast võiks Eesti end võidelda jäähoki MMil A-gruppi ja jääda sinna ka püsima.»

Teine siht, milleni võiks Lehkoneni arvates jõuda veidi varem, on saada mõni Eesti hokimees NHLi draft'i. Sel oleks märgiline tähendus, mis suurendaks märgatavalt huvi hoki vastu.

Kolmanda eesmärgi seadis Eesti hokile Parras: «Võiks jõuda kunagi sinnamaale, et meil oleks vähemalt neli nõnda tugevat meeskonda, kellega saaks mängida näiteks Läti meistrivõistlustel. Ühte superklubisse ma ei usu.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles