Evely Kaasiku karjääri parima sõidu rikkus viga raja lõpuosas

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Evely Kaasiku.
Evely Kaasiku. Foto: Martin Jörg

Puhkepäeva järel jätkusid suusaorienteerumise Euroopa meistrivõistlused väga huvitavaks kujunenud lühirajaga. Evely Kaasiku sõitis kolm neljandikku distantsist teise kümne keskel, kuid lõpuosas tehtud paari minuti suurune orienteerumisviga maksis talle potentsiaalselt karjääri parima tiitlivõistluste koha.

Võistluse lõpetas Kaasiku 21. kohaga. «Raja esimeses pooles oli sooritus vaatamata väiksematele eksimustele hea. Lõpuks ometi on enesetunne stabiliseerunud ja seekord oli küsimus vaid orienteerumistehnilises soorituses,» rääkis Kaasiku. «Kahjuks viis raja lõpus aga loodetud kaval lõige kahe suusaraja vahel kaheminutilisele veale. Segaselt kaardistatud ala juhatas mind kontrollpunktist oluliselt nõlval alla poole. Veidi hiljem järgnes ka väiksem orienteerumisviga.»

Sprindis saadud hõbeda kõrvale võitis 8,4 km rajal kuldmedali 41-aastane soomlanna Mervi Pesu, edestades stabiilse ja heade teevalikutega sõidu järel teist kohta pea minutiga. Pikalt teise ja kolmanda koha peale heidelnud rootslannede Tove Alexanderssoni ja Josefine Engströmi duellist tuli tänu viimase väsimisele hõbemedaliga välja Alexandersson. Doris Kudre sai 28. koha.

Eesti mehed sõitsid sarnaselt eelmistele päevadele üsnagi võrdselt, kuid jäid parimatest pea 10 minuti kaugusele. Margus Hallik sai 34. ja Ilmar Udam 35. koha. Nooruke Andres Saal kaotas koondisekaaslastele omakorda 5 minutiga ning oli 40.

Pühapäeval lõpeb EM-il teatevõistlustega. Naiste võistkond sõidab järjestuses Evely Kaasiku, Daisy Kudre, Doris Kudre. Meeste võistkonna järjestus on Margus Hallik, Ilmar Udam, Andres Saal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles