Video: üllatusmees hiilgas NBAs ebatavalise kolmikduubliga

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hassan Whiteside (vasakul).
Hassan Whiteside (vasakul). Foto: SCANPIX

Korvpalliliigas NBA sai läinud ööl ootamatu saavutusega hakkama Miami Heati ridades mägiv Hassan Whiteside, kes tegi harvanähtava kolmikduubli.

Whiteside viskas Heati 96:84 võidumängus Chicago Bullsi vastu 14 punkti, võttis 13 lauapalli ja pani koguni 12 blokki, mis on mõistagi tema enda isiklik tipptulemus, aga ka Heati klubi ajaloo rekord ning käimasoleval hooajal terve liiga rekord ühes mängus pandud blokkide arvestuses. Dwyane Wade lisas 26 ja Chris Bosh 20 punkti, Luol Deng viskas endise koduklubi vastu 15 punkti ja võttis 10 lauapalli. Bullsile tõi Derrick Rose 19 punkti, Pau Gasol viskas 13 punkti ja võttis 17 lauapalli.

Kuigi Whiteside valiti NBAsse juba 2010. aasta draftis, ei saanud ta Sacramento Kingsi eest kuigi palju väljakule ning jätkas karjääri D-League'is, jõudes vahepealsetel aastatel mängida veel ka Hiinas ja Liibanonis. Novembris tegi mees trenni kohaliku YMCA juures, kui Heat talle lepingut pakkus. Häid mänge on Whiteside jõudnud Heati särgis juba varemgi teha, visates näiteks Brooklyn Netsi vastu 11 punkti ja võttes 10 lauapalli. Paari nädala eest kostitas ta aga Los Angeles Clippersit 23 punkti ja 16 lauapalliga.

Idakonverentsi liider Atlanta Hawks kasvatas käimasoleva võiduseeria 16-mänguliseks, alistades 112:100 Minnesota Timberwolvesi. Nende järel teist kohta hoidev Washington Wizards oli lisaajal 117:115 parem Denver Nuggetsist. Kris Humphries viskas 21 punkti ja võttis 14 lauapalli, John Wall lisas 19 punkti ja 16 korvisöötu.

Superstaaride LeBron Jamesi ja Kevin Duranti duellis jäi peale James, vedades oma meeskonna kuuenda järjestikuse võiduni. James viskas Cleveland Cavaliersi 108:98 võiduga lõppenud kohtumises Oklahoma City Thunderi vastu 34 punkti, võttis seitse lauapalli ja andis viis korvisöötu. Durant vastas 32 punkti, kuue lauapalli ja üheksa sööduga. 22 punkti visanud ja 11 korvisöötu andnud Russell Westbrookil jäi kolmikduublist puudu üks lauapall.

Liiga halvimate meeskondade hulka on sel hooajal kindlalt langenud aga Los Angeles Lakers. Kaheksas järjestikune kaotus tuli tulemusega 87:99 vastu võtta Houston Rocketsilt, James Harden tõi võitjatele 37 punkti. Lakers on läänekonverentsis eelviimasel kohal, kogu liiga peale on sel hooajal neist vähem võite saanud vaid Minnesota Timberwolves, Philadelphia 76ers ja New York Knicks.

Vaata kõiki tulemusi SIIT.

Vaata tabeliseisu SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles