Argentina täht lõpetas 18 aastat kestnud karjääri

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juan Roman Riquelme
Juan Roman Riquelme Foto: SCANPIX

Argentina jalgpallitäht Juan Roman Riquelme andis teada, et lõpetab 36-aastasena mängijakarjääri.

Ründav poolkaitsja jõudis Argentina koondist esindada 51 korda ja lüüa 17 väravat. Boca Juniorsi, Villarreali ja Barcelona ridadesse kuulunud Riquelme viimane koduklubi oli Argentinos Juniors ning teda seostati nii MLSis kui ka Paraguay liigas mängivate klubidega, ent poolkaitsja otsustas saapad lõplikult varna riputada. 

«Otsustasin, et ei mängi rohkem jalgpalli. Nüüdsest olen tavaline fänn – lähen ja kannatan koos teistega staadionil. Tunnen oma karjääri üle väga suurt rõõmu, nautisin jalgpalli täielikult,» sõnas Riquelme lõpetamisteates. «Püüdsin nii Boca, Argentina, Villarreali kui ka Barcelona eest mängides anda fännidele kõike, mida suutsin. Nüüd naudin puhkust ja veedan aega koos lastega. Jalgpalluri elu lõpeb ja uus algab – eks näis, mida see endaga kaasa toob,» lisas Riquelme.

Riquelme suurimateks saavutusteks jäid Boca Juniorsiga võidetud viis Argentina meistritiitlit ja kolm Copa Libertadorese karikat ning Villarrealiga saavutatud kaks Intertoto karikat. Argentina A-koondisesse mahtus Riquelme vaid 2006. aasta MM-finaalturniiriks, ent 2008. aastal oli ta olümpiakulla võitnud koondise kapten.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles