Kolmekordne maailmameister andis positiivse dopinguproovi

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Doping.
Doping. Foto: SCANPIX

Detsembris Kataris lühirajaujumise MMil kolm kuldmedalit võitnud brasiillane João Gomes Junior on kodumaa ajakirjanduse teatel andnud positiivse dopinguproovi.

Gomes Juniori proovist leiti ajalehe Globoesporte teatel halb analüütiline näit. Väljaanne ei täpsusta, millist keelatud ainet ujuja võis tarvitada. Gomesi esindaja Marcelo Franklini sõnul on tema hoolealune süütu ja valmis oma nime puhtuse eest võitlema.

Gomes Junior võitis Katari MMil Brasiilia meeste teateneliku ridades kulla nii 4x50 kui ka 4x100 meetri kompleksujumises, samuti 4x50 meetri segavõistkondade kompleksujumises. Meeste 4x50 distantsi finaalis püstitasid brasiillased ka maaillmarekordi 1.30,51, kuid see ohus ei ole, kuna Gomes Junior tegi kaasa vaid eelujumises. Sama kehtib meeste pikemal distantsil ja segateateujumises püstitatud Lõuna-Ameerika rekordite kohta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles