Endine vormel-1 sõitja vabandas Bianchi õnnetust puudutavate süüdistuste pärast

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Philippe Streiff.
Philippe Streiff. Foto: SCANPIX

Endine vormel-1 sõitja Philippe Streiff vabandas avalikult FIA presidendi Jean Todti ja meditsiiniteenistuse juhi Gerard Saillanti ees.

Streiff süüdistas mõlemat meest seoses eelmisel hooajal Suzuka ringrajal toimunud ränga õnnetusega, kus Marussia sõitja Jules Bianchi sai üliraskelt vigastada, sõites vihmasaju ajal rajalt välja ning põrgates kokku teist vormelit teisaldanud rajatraktoriga. Prantsusmaa raadiokanalile antud intervjuus süüdistas Streiff Todti ja Saillanti selles, et nood moodustasid uurimiskomisjoni oma sõpradest-tuttavatest, kelle ainuke eesmärk olevat kokku kirjutada FIAle sobilik raport ja ala juhtorgan toimunu osas igasugusest süüst puhtaks pesta.

Nii Todt kui ka Saillant teatasid eelmise nädala lõpus, et kaebavad Streiffi laimu eest kohtusse. «Lubasin emotsioonidel endast võitu saada. Intervjuu kestis kaua – liiga kaua – ning ma ütlesin Jean Todti, Gerard Saillanti ja FIA kohta asju, mida ma siiralt kahetsen. Võtan need süüdistused täielikult tagasi, tunnistan, et need on alusetud ja palun ajakirjanikel need avaldatud materjalidest eemaldada. Lõpetuseks palun vabandust nii Jean Todtilt kui ka Gerard Saillantilt, kes on teadlikud, et mind vaevavad tervisemured. Kahetsen oma sõnu, mis ei sobi vähimalgi määral kokku selle suhtumisega, mida mõlemad mehed tegelikult väärivad,» vahendas Autosport Streiffi ametlikku vabandust.

25-aastane Bianchi lebab pärast oktoobri algul juhtunud õnnetust endiselt Nice'i haiglas. Ta suudab iseseisvalt hingata, kuid on jätkuvalt teadvuseta. Viimaste nädalate jooksul ei ole tema seisundi kohta värskeid uudiseid tulnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles