Video: Soome vabavõitleja lõpetas debüütmatši kaheksandal sekundil nokdauniga

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Makwan Amirkhani (vasakul).
Makwan Amirkhani (vasakul). Foto: SCANPIX

UFC sarjas debüteerinud Soome vabavõitleja Makwan Amirkhani rabas Stockholmis peetud matšis kõiki, saates vastase Andy Ogleni juba paari sekundiga ööbikuid kuulama.

Amirkhani alustas kohtumist lennuka põlvelöögiga, mis saatis Ogleni põrandale ning kaheksa sekundi möödudes lõpetas kohtunik matši, kuna Oglen ei suutnud enam käsi kaitseasendisse tõsta. Kaheksa sekundiga saadud võit on seejuures kogu UFC ajaloos kiiruselt viies. Amirkhani pidas seejuures sõna, sest oli päev enne matši lubanud lõpetada selle esimeses raundis kohtuniku otsusega ja pikalt mitte venitada.

Amirkhanit matšiks ette valmistanud taipoksija Riku Immonen kirjeldas, et 26-aastane võitleja soovib pidevalt õppida ja areneda. «Hüppelt põlvelöök tuli tal aga mõttesse võistluspäeva hommikul. Olime seda küll suvel harjutanud, aga Makwan tahtis veel korra proovida. Panin ennast siis sparringupartnerina löögiks valmis, aga pauk oli nii kõva, et lendasin nelja meetri kaugusele,» kirjeldas Immonen Ilta-Sanomate vahendusel.

Amirkhani sai Stockholmis peetud võitlusõhtu parima esituse eest 50 000 dollari suuruse boonustasu, lisaks teenis ta ringi tuleku eest 8000 dollarit ja võidu eest teist sama palju. Kokku teenis Amirkhani seega kaheksa sekundiga 66 000 dollarit ehk pisut alla 60 000 euro, mis teeb tema sekundisissetulekuks ligi 7500 eurot. Raha investeerimiseks oli võitlejal plaan juba tehtud: «Ostan emale korraliku voodi, mis maksab vähemalt 10 000 eurot. Ta on seni pidanud põrandal madratsil magama,» teatas Amirkhani, kes on sündinud Turus, kuid elab ja harjutab praegu Rootsis.

Küll aga rõhutas ta oma hilisemas Facebooki-postituses, et ei võitle raha pärast. «Suur tänu kõigi heade soovide eest! On veider, et ühel päeval pole sul midagi ja pole ka kedagi, kellega võiks kas või kohvikusse minna. Järgmisel päeval on su ees aga viiskümmend kaamerat ja mikrofoni. Ärge muretsege, mina jään ikka samaks inimeseks. Raha ei tähenda mulle mitte s*ttagi. Kui sureme, võtame hauda kaasa vaid hinge ja seega on parem olla hea inimene, sest taevas on võib-olla olemas,» kirjutas Amirkhani.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles