Madridi Reali ähvardab FIFA poolt karm karistus

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Madridi Reali jalgpalliklubi mängijad.
Madridi Reali jalgpalliklubi mängijad. Foto: SCANPIX

Madridi Reali jalgpalliklubi võib sarnaselt nende suure konkurendi Barcelonaga oodata mängijate ostmise keeld, sest Rahvusvaheline jalgpalliliit (FIFA) on asunud uurima nende paari aasta tagust tehingut, kui soetati kaks noormängijat.

ESPNi ja mitmete teiste allikate andmetel on FIFA asunud uurima 2012. ja 2013. aastal sooritatud tehinguid, kui Real soetas kaks noormängijat. ESPNi väitel on FIFA uurimise aluseks anonüümne vihje, mille järgi rikkus Real nimetatud aastatel reegleid, kui oma noortesüsteemi toodi endise Argentina jalgpalluri ja praegu jalgpallikooli pidava Miguel Angel Coira kaudu noormängijad Manuel Godoy ning Fernando Macias.

Väidetavalt anti Realile kuu aega, et esitada dokumentatsiooni selle kohta, et noormängijate registreerimisel pole rikutud vastavaid artikleid. Kui FIFA leiab, et Madridi meeskond on siiski reeglite vastu eksinud, võib Reali oodata ligikaudu 12 kuu pikkune mängijate ostmise keeld. See võib sassi lüüa klubi plaanid soetada endale Manchester Unitedi väravavaht David de Gea.

Real poleks esimene Hispaania klubi, kes sellist aga keeldu kandma hakkaks, sest alles möödunud aasta lõpus jättis rahvusvaheline Spordiarbitraažkohus jõusse Barcelona meeskonnale määratud mängijate ostmise keelu, mille järgi ei saa Barca uusi mängijaid soetada terve 2015. aasta jooksul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles