Noorte taliolümpiafestivali avapäeval jäid eestlaste parimad kohad kolmandasse kümnesse

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kahevõistleja Risto Raudberg.
Kahevõistleja Risto Raudberg. Foto: eok.ee

Esimesel võistluspäeval XII Euroopa noorte taliolümpiafestivalil jäid Eesti sportlaste parimad kohad kolmandasse kümnesse

Päeva pikima õhulennu teinud, kuid madalate stiilipunktide tõttu hüpete järel kuuendat kohta hoidnud kahevõistleja Risto Raudberg läks murdmaarajale neli sekundit suusahüppevooru võitjast hiljem, kuid raskete tõusudega 10 km pikkusel suusarajal tuli leppida 27. kohaga. Kaotust võitjale, sakslasele Willi Hengelhauptile kogunes 3.07,7.

Raudbergist jäi lõpuprotokollis kümne sekundi kaugusele Klaus Mark Kolpakov, kes hüpete järel oli 22. kohal ning sai rajale 1.07 Raudbergist hiljem. Ainar Pikk pidi täna leppima 44. ehk viimase kohaga.

Kahevõistlejate treener Andrus Ilves ütles, et sel hooajal on ettevalmistuses põhirõhk läinud hüpetele ja selles osas oli näha head edasiminekut. «Kui veel aasta tagasi hüppas Raudberg 80 meetri kanti, siis eile ja täna on ta suutnud viis hüpet stabiilselt üle 90 meetri hüpata,» ütles Ilves.

Murdmaasuusataja Karl Erik Rabakukk sõitis 10 km klassikasõidus 85 lõpetaja seas välja samuti 27. koha, kaotades võitjale, norralasele Petter Stakstonile lõpuks 2.03,7. Rabakukest veidi üle poole minuti aeglasem olnud Martin Luts saavutas kokkuvõttes 42. koha. Täpselt samale kohale sõitis end 72 lõpetaja seas Eesti parima neiuna Mariel Merlii Pulles, kes jäi võitjast, norralannast Marte Maehlum Johansenist maha 3.55,5. Pullesele minutiga kaotanud Hanna Britt Laursoo sai kokkuvõttes 53. koha ning Karoliine Kuus oli 58.

Murdmaasuusatreener Hille Saarepuu sõnul tegid noored suusatajad enam-vähem ootuspärase sõidu, vaid Lutsust oleks seniste tulemuste põhjal enamat oodanud. «Noored võistlesid esimest korda kõrgmäestikutingimustes ning rada oli väga tehniline – laugete laskumistega, mille lõpus kurvid ehk sellist hingetõmbe kohta rajal polnud. Ma arvan, et neile oli tänane päev väga heaks kogemuseks ja ehk suutsid nad täna end n-ö lahti sõita,» ütles Saarepuu.

Vahetult enne festivali treeningul jalga vigastanud iluuisutaja Diana Reinsalu suutis asjaolusid arvestades teha korraliku etteaste ja on lühikava järel 33,25 punktiga 19. kohal. «Tänane võistlus oli viimase hetkeni küsimärgi all, kuid lõpuks läks kõik kenasti ja Diana suutis kõik hüpped korralikult ära teha,» ütles iluuisutreener Tatjana Tretjakova. Daniil Zurav on tänase lühikava järel 10. kohal, juhib lätlane Deniss Vasiljevs. Iluuisutamisvõistlused jätkuvad vabakavadega 28. jaanuaril.

Mäesuusataja Juhan Luige tulemuseks suurslaalomis jäi  41. koht, võitis austerlane Pascal Fritz. Mäesuusatreener Christoph Praxmarer ütles, et Luik tegi suurslaalomi esimese sõidu alguses vea, mille tõttu kaotas hoo ja väärtuslikke sekundeid. «Teises sõidus ta õnneks ühtki suurt viga ei teinud ja aeg oli ka ligi neli sekundit kiirem. Kui ta oleks suutnud kaks sõitu samal tasemel teha, mis teise, oleks võinud tema tulemus jääda 25. koha kanti,» ütles Praxmarer.

Homme võistlevad suusahüppajad Artti Aigro ja Sandra Sillaste ning kõik kuus laskesuusatajat: Marko Koskinen, Brita Liivamaa, Hannes Moor, Jüri Uha, Mari Uha ja Anneliis Viilukas. Noormeestel on laskesuusatamises kavas 7,5 km pikkune sprindivõistlus, neidudel 6 km sprint. Mäesuusatajate võistlusprogrammi on ilmaolude tõttu muudetud ja esialgu homme toimuma pidanud neidude suurslaalom on lükatud kolmapäevaks ning slaalom toodud homseks. Tuule Laine startimine homses slaalomis on haigestumise tõttu veel lahtine.

25.-30. jaanuarini Vorarlbergis ja Liechtensteinis toimuval XII Euroopa noorte taliolümpiafestivalil osaleb ligi 900 sportlast 45 riigist. Eestit esindavad sel festivalil 21 sportlast: iluuisutajad Diana Reinsalu ja Daniil Zurav, kahevõistlejad Klaus Mark Kolpakov, Ainar Pikk ja Risto Raudberg, laskesuusatajad Marko Koskinen, Brita Liivamaa, Hannes Moor, Jüri Uha, Mari Uha ja Anneliis Viilukas, murdmaasuusatajad Karoliine Kuus, Hanna Britt Laursoo, Martin Luts, Mariel Merlii Pulles, Karl Erik Rabakukk ja Taavi Valter Taveter, mäesuusatajad Tuule Laine ja Juhan Luik ning suusahüppajad Artti Aigro ja Sandra Sillaste.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles