Snuuker pürgib jõuliselt 2020. aasta olümpiale

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peamiselt Ronnie O'Sullivani toel on snuukri populaarsus viimasel kümnendil kasvanud. Järgmine eesmärk on ala viia 2020. aasta Tokyo olümpiale.
Peamiselt Ronnie O'Sullivani toel on snuukri populaarsus viimasel kümnendil kasvanud. Järgmine eesmärk on ala viia 2020. aasta Tokyo olümpiale. Foto: SCANPIX

Olümpiaalade valimine on alati tekitanud intriige ja eriarvamusi. Maailmas on palju spordialaliite, mis usuvad, et just nende sportlased peaksid saama võimaluse võidelda olümpiamedalite eest. 2020. aasta Tokyo mängudele püüab nüüd pääseda ka snuuker. Tugevat konkurentsi pakuvad aga pesapall ja squash.

2016. aasta Rio olümpiale pääsesid uute aladena golf ja ragbi. Napilt jäi olümpiakavasse maadlus. Rahvusvahelise Olümpiakomitee presidendi Thomas Bachi visioon näeb aga ette, et alates 2020. aasta mängudest saab korraldajamaa ise valida ühe ala, mis suurvõistluse kavasse pääseb. Jaapani puhul on favoriidiseisus ilmselt pesapall, kuid snuuker ja squash on tugevad konkurendid.

Rahvusvahelise piljardi ja snuukri föderatsiooni juht Jason Ferguson teatas, et snuuker on alustanud lobitöö tegemisega. «Olümpiamängud toovad kokku planeedi kõige oskuslikumad ja sihikindlamad sportlased. Vähestel alad suudavad oskused ja keskendumisvõime selliselt proovile panna nagu snuuker. Meie mängijad on oma vaimu ja sihikindluse viimase piirini viinud,» rääkis Ferguson. Ta tõi välja, et snuukrit vaatab televisiooni vahendusel pool miljardit inimest enam kui 90 riigist.

Snuukri suurimaks komistuskiviks võib Rahvusvahelise Olümpiakomitee silmis saada aga meeste ja naiste ebavõrdne seis – nimelt on ajalooliselt olnud tegemist väga meestekeskse alaga. Viimasel ajal on hakanud jää ka naiste seas murduma ning tase on viimasel kümnendil siiski kerkinud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles