Austusavaldus Samprasele: prantslane oksendas US Openil väljakule

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Julien Benneteau
Julien Benneteau Foto: SCANPIX

Vahetult enne Eesti esireketit Kaia Kanepit käisid eile US Openi võistluspaigas, New Yorgis Flushing Meadowsis paikneva tennisekeskuse 13. väljakul prantslane Julien Benneteau (ATP 37.) ja turniiril 28. asetust omanud tšehh Radek Stepanek (ATP 30.), kelle matši järel pakkus enim kõneainet mitte mäng ise, vaid kohtumise ajal juhtunud võrdlemisi harva nähtav intsident.

Benneteau võitis esimesed kaks setti ja siis hakkas tasapisi New Yorgi 36-kraadine leitsak tema enesetunnet mõjutama.

Kolmandas setis läks Stepanek 5:3 eduseisus servima ja mängitud oli neli punkti, tablool viiginumbrid 30:30, kui ühtäkki ei saanud enam ei Stepanek, pukikohtunik ega ka pealtvaatajad aru, mis toimub. «Nägin, et ta liigub väga aeglaselt, mõtlesin, et ta minestab,» rääkis Stepanek pärast mängu.

Minestamiseni asi ei jõudnud, Benneteau taarus hoopis väljaku taganurka ja oksendas.

Siiski jätkas prantslane mängimist ja näitas tõelist võitlejahinge, võites lõpuks 6:4, 6:2, 4:6, 6:4.

Kusjuures, see polnud US Openil esmakordne juhtum, sama teoga sai 14 aastat tagasi hakkama ka endine maailma esireket Pete Sampras. «Tahtsin sellega Pete’ile austust avaldada,» viskas Benneteau nalja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles