Eesti naissuusahüppaja esmakordselt suurel võistlusel, neli laskesuusatajat pääsesid jälitussõitu

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sandra Sillaste 2011. aastal.
Sandra Sillaste 2011. aastal. Foto: suusaliit.ee

Suusahüppaja Sandra Sillaste saavutas Euroopa noorte taliolümpiafestivalil Eesti naissuusahüppajate jaoks uut taset märkival võistlusel 27 osaleja seas 21. koha. Kuuest täna võistelnud laskesuusatajast neli pääsesid homsesse jälitussõitu. Eestlaste parimana saavutas Narvast pärit Marko Koskinen 18. koha.

Sillaste treener Olev Roots jäi õpilase esitusega rahule. «Esimene, 47-meetrine katse oleks võinud samuti paar meetrit rohkem olla, aga meie jaoks oli see esimene võimalus ennast teiste Euroopa sportlastega võrrelda ja aimu saada, kus me asume,» ütles Roots.

Noormeestest oli Artti Aigro 52 võistleja seas 34., võitis soomlane Niko Kytoesaho.

Laskesuusatamise 7,5 km sprindidistantsil oli parim eestlane Marko Koskinen, kes lamades tiirus tegi ühe möödalasu ja püstitiirus kolm, kaotades võitjale, venelasele Sergei Demichevile, kes ainsana kummaski lasketiirus ei eksinud, 1.57,9. Püstitiirus kaks möödalasku teinud Hannes Moor saavutas 42. koha, Jüri Uha 62. koha. Võistlust alustanud 81 noormehest sai tulemuse kirja 80.

Neidudest oli parim Anneliis Viilukas 24. kohaga. Kummaski tiirus korra eksinud Viilukas kaotas võitjale, austerlasele Anna-Maria Schrederile 1.55,7. Kuus möödalasku teinud Mari Uha saavutas 43. koha, Brita Liivamaa oli 73. Kokku osales 79 neiut.

«Kuid selliste keeruliste ilmaolude puhul, kus vahepeal ei olnud lumesajus võimalik midagi näha, olid tulemused rahuldavad. Kahju, et Liivamaa viimases tiirus valet märki lasi ja sellega homse jälitussõidu koha kaotas,» ütles treener Anti Kuulmata. Homsesse jälitussõitu saavad 60 parimat.

Mäesuusataja Tuule Laine saavutas slaalomis 86 startinu seas 53. koha.

Homme on võistlustules peaaegu kogu Eesti koondis. Kahevõistlejatel toimub individuaalse sprindi asemel meeskonnavõistlus, Eesti võistleb koosseisu Risto Raudberg, Klaus Mark Kolpakov, Ainar Pikk ja Artti Aigro. Iluuisutajaid Diana Reinsalut ja Daniil Zuravi ootab ees vabakava. Noormeeste 7,5 km vabatehnikasõidus stardivad Martin Luts ja Karl Erik Rabakukk, neidude 5 km vabatehnikasõidus Mariel Merlii Pulles. Tuule Laine võistleb homme suurslaalomis.

25.-30. jaanuarini Vorarlbergis ja Liechtensteinis toimuval XII Euroopa noorte taliolümpiafestivalil osaleb ligi 900 sportlast 45 riigist. Eesti Olümpiakomitee lähetas festivalile 21 sportlast: iluuisutajad Diana Reinsalu ja Daniil Zurav, kahevõistlejad Klaus Mark Kolpakov, Ainar Pikk ja Risto Raudberg, laskesuusatajad Marko Koskinen, Brita Liivamaa, Hannes Moor, Jüri Uha, Mari Uha ja Anneliis Viilukas, murdmaasuusatajad Karoliine Kuus, Hanna Britt Laursoo, Martin Luts, Mariel Merlii Pulles, Karl Erik Rabakukk ja Taavi Valter Taveter, mäesuusatajad Tuule Laine ja Juhan Luik ning suusahüppajad Artti Aigro ja Sandra Sillaste.

Euroopa noorte taliolümpiafestivali korraldamist koordineerib Euroopa Rahvuslike Olümpiakomiteede Ühendus (EOC). Festivali kavas ei või olla vähem kui seitse ega rohkem kui üheksa spordiala. Kõik alad peale jäähoki ja kahevõistluse peavad olema nii noormeestele kui ka neidudele. Kohustuslikud alad, mis peavad igal juhul programmis olema, on jäähoki, laskesuusatamine, lumelaud, suusatamine (mäe- ja murdmaasuusatamine) ja uisutamine (lühiraja ja/või iluuisutamine). Lisaks võib kavva võtta ühe järgmistest aladest: curling, kahevõistlus, kelgutamine ja suusahüpped. Esimest korda noorte olümpiafestivalide ajaloos on korraldajamaaks kaks riiki.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles