Postimehe otsepilt: Põlva Serviti sai Kehra üle kindla võidu

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti meeste käsipalli meistriliigas kohtusid täna liidrite heitluses Põlva Serviti ja Kehra/Horizon Pulp&Paper. 31:22 võidu sai Serviti.

Postimees vahendas kohtumisest otsepilti.

Haigestunud Dmõtro Jankovski ja Jevgeni Buinenkota mänginud kehralased alustasid kohtumist paremini ja asusid 13. minutil 6:4 juhtima, kuid seejärel ei visatud 15 minuti jooksul ühtegi väravat ning puhkama mindi võõrustajate 13:7 eduseisul. Teisel poolajal suurendas Serviti veelgi oma eduseisu ja võttis üheksaväravalise võidu. Nüüd on mõlemad meeskonnad kogunud 24 punkti ning enne viimast ringi juhib turniiritabelit Serviti, kel omavahelistes mängudes eelis, sest avakohtumine Kehras kaotati kuue tabamusega.

Võitjate resultatiivseimad mängijad olid Ardo Puna 8 ning Raiko Rudissaar, Andreas Rikken, Hendrik Varul, Henri Sillaste, Pavel Turajev ja Henri Hiiend 3 tabamusega. Kaotajate parimateks osutusid Marko Slastinovski 10 ning Mihkel-Matteus Luik 6 väravaga.

Serviti peatreener Kalmer Musting: «Tuli üllatavalt lihtne ning suureskooriline võit, kuid vastased mängisid ilma oma paari liidrita ja väsisid. Meie kasutasime agressiivset 5-1 kaitset ning muutsime positsioone, millest vastane seekord jagu ei saanud. Samuti tegutses meie väravasuul hästi Denis Lõokene.»

Kehra/Horizon Pulp&Paperi juhendaja Jüri Lepp: «Kui veel nädala alguses tundus seis hea, siis nüüd on meid tabanud haigustelaine ja seetõttu pidi viiest tagamängijast kolm kohtumise vahele jätma. Alustasime hästi, ent siis jäime hätta realiseerimisega, ega tegutsenud vähemuses piisavalt hästi. Kaotusseisu jäänuna polnud meil enam jõudu tagasi tulla ning mängu saatus otsustati juba esimese poolajaga. Serviti pääses meist turniiritabelis küll ette, kuid viimases voorus kohtume omavahel Kehras.»

Tabeliseis: Põlva Serviti 24 (14-st mängust), HC Kehra/Horizon Pulp&Paper 24 (14), Viljandi HC 20 (13), HC Viimsi/Tööriistamarket 16 (13), Valga Käval 7 (13), SK Tapa 6 (13), Audentes 5 (13), Aruküla SK 4 (13) punkti.

Mängu eel:

Serviti ja Kehra on tänavu kohtunud kahel korral. Meistriliigas võidutsesid kodus mänginud kehralased 28:22 ja Balti liigas 27:25. Nüüd vajavad põlvalased võitu, kuna muidu käriseb vahe neljale punktile. «Me ei tohi kaotada, sest sel juhul tagab Kehra endale sisuliselt põhiturniiri võidu,» rehkendas Serviti peatreener Kalmer Musting. «Kehra on tänavu meist paremini komplekteeritud, lisaks sellele on nad üle saamas traumadest. Meid on aga just tabanud vigastustelaine. Seekord ei saa kindlasti kaasa teha Carl-Eric Uibo ning küsimärgid ripuvad Tõnu Jõksi, Andreas Rikkeni ja Kristjan Muuga kohal.»

Kehralaste juhendaja Jüri Lepa meelest ei tasu seniseid võite Serviti üle väga tähtsustada. «Põhihooajal saadab edu seda, kes on hetkel paremas seisus. Seekord pole me oma keerulistel perioodidel Servitiga kohtunud,» ütles Lepp. «Meil saab Põlvas raske olema, sest Serviti tahab ennast kodupubliku ees tõestada ning taganemisruumi neil pole. Meie aga keskendume juba veebruari alguses toimuvatele Balti liiga matšidele, kuid mängud Servitiga sütitavad alati.»

Tabeliseis: HC Kehra/Horizon Pulp&Paper 24, Põlva Serviti 22, Viljandi HC 20, HC Viimsi/Tööriistamarket 16, Valga Käval 7, SK Tapa 6, Audentes 5, Aruküla SK 4 punkti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles