Vaata: dokumentaalfilm Lindsey Vonni taastumisest pärast kohutavat õnnetust

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lindsey Vonn.
Lindsey Vonn. Foto: SCANPIX

Alates tänasest näeb Red Bull TV-s dokumentaalfilmi «Lindsey Vonn: The Climb». Tegemist on USA suusaässa Lindsey Vonni kohutavale õnnetusele järgnenud taastumisprotsessist. Linateos analüüsib Vonni kukkumisi, viib vaataja operatsioonisaali ning jälgib Vonni teekonda 2015. aasta maailmameistrivõistlustele.

5. veebruaril 2013 kukkus Vonn Austrias mäesuusatamise maailmameistrivõistlustel, vigastades raskelt oma paremat põlve. Helikopteriga haiglasse toimetatud Vonnil diagnoosisid arstid põlveliigese ristatisidemete rebestuse, mis tähendas Vonni jaoks hooaja lõppu ning karjääri ohustavat operatsiooni. Üheksa kuud hiljem kukkus Vonn treeningrajal uuesti ning vigastas taaskord põlve, mis tähendas, et ta ei saanud osaleda ka Sotši olümpiamängudel.

«Viimased kaks aastat on täidetud minu karjääri suurimate tõusude ja mõõnadega ning ma olen väga elevil, et saan  oma lugu fännidega jagada. Nii lähedale oma maailmale pole ma varem kedagi lubanud. Loodan, et see inspireerib neid,  kes püüavad läbi raskuste taas püsti tõusta,» kommenteeris Vonn ise filmi.

Filmi näeb Red Bull TVst siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles