Legendaarne Sergei Bubka tegi tähtsa teadaande

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei Bubka.
Sergei Bubka. Foto: SCANPIX

Legendaarne teivashüppaja Sergei Bubka teatas, et kavatseb tänavusel aastal kandideerida Rahvusvahelise Kergejõustikuliidu (IAAFi) presidendiks.

IAAFi praegune president Lamine Diack on andnud teada, et 2015. aasta augustis lõppeb tema ametiaeg. Kui varasemalt teatas oma kandideerimisest presidendiks praegune asepresident Sebastian Coe, siis nüüd teatas samast kavatsusest samuti asepresidendina ametis olev Bubka.

«Tahan saada IAAFi presidendiks selle pärast, et anda midagi tagasi kergejõustikumaailmale, mis on mulle elu jooksul pakkunud nii palju võimalusi,» selgitas Bubka. 1988. aasta olümpiamängudel kulla võitnud teivashüppelegend lisas, et peab oluliseks seda, et sport oleks dopinguvaba.

Koos Bubkaga kandideeriv Coe on samuti olümpiavõitja: 1980. ja 1984. aastal võitis ta kuldmedali 1500 meetri jooksus. Praegune president Lamine Diack on ametis olnud alates 1999. aastast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles