Intervjuu Kert Toobaliga: klubi eesmärgid on muutunud

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kert Toobal Inegölli ridades.
Kert Toobal Inegölli ridades. Foto: tvf.org.tr

Eesti koondise kapteni, sidemängija Kert Toobali olukord Türgis pole sugugi kiita, sest meeskond on kahes viimases mängus saanud kindla kaotuse ja Toobal on mõlemas mängus vahetatud pingule. Viimases voorus jäädi 0:3 alla tugevale Izmiri Arkasile, nädal varem 1:3 Ankara Ziraat Bankasile. Turniiritabelis hoitakse kaheksa vooru enne lõppu küll jätkuvalt 9. kohta, kuid viimane play-offi positsioon on juba 9 punkti kaugusel.

«Play-offi me ei pääse, see on selge,» ei hakanud Toobal olukorda ilustama: «Vastased on olnud lihtsalt selgelt paremad.» Volley.ee uuris Inegöli eestlasest sidemängijalt meeskonna hetkeseisu ja hooaja edasisi plaane.

Kuidas meeskond viimastes voorudes mänginud on?

Meil on raske, vastased on olnud viimastest mängudes meist kõrgemast klassist. Topeltvahetusega on treener proovinud midagi muuta, aga lihtsalt pole meil võimu selliste meeskondade jaoks. 

Kuubakate lahkumise järel katsetati mitmeid uusi mängijaid, kas koosseis on paika loksunud?

Uutel meestel on üsna raske - treener küll vahetab ja proovib pidevalt, aga hetkel veel uute meeste tase veel see, mis neist loodeti. Olukord on keeruline, sest meil on iga mäng uus koosseis. Nüüd on üks türklane väljas ja see toob kaasa jälle muutusi. Aga me treenime ja loodame, et läheb paremaks. Mida kiiremini uued mehed meeskonda sulanduvad, seda lihtsam.

Millised on meeskonna eesmärgid järelejäänud hooajaks?

Eks meie eesmärgid on siin muutunud ja tuleb keskenduda nende meeskondade vastu, kus meil võimalusi on. On olnud mõned koosolekud, et meeskond peaks ikka paremini mängima, aga otseselt kriisi meil pole. Tegelikult kaotasime ainult ühe mängu võõrsil, kuhu tegelikult oleks võinud hammas taha hakata. Ülejäänud meeskondadega võrreldes tuleb klassivahe selgelt välja.

Kuidas enda mäng on välja tulnud?

Ise olen olnud selline klassikaline keskmine. Natuke häirib pidev tõmblemine uute meestega, nii trennis kui mängudel. Eks üritatakse leida, kes millisele positsioonile paremini sobib ja kuidas mäng välja tuleb. Sidemängija elu teeb see keerulisemaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles