Murdmaasuusatajad tegid Euroopa noorte taliolümpiafestivalil korralikud etteasted

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suusatamine.
Suusatamine. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Euroopa noorte taliolümpiafestivalil said täna eestlastest paremate tulemustega hakkama murdmaasuusatajad. 7,5 km vabatehnikasõidus sai Karl-Erik Rabakukk 87 lõpetaja seas 23. koha, talle järgnes 24. kohal Martin Luts. Rabakukk kaotas võitjale, sakslasele Janosch  Bruggerile 01:28.3, Luts 01:29.8. Neidudest sai Mariel Merlii Pulles 5 km vabatehnikasõidus 74 lõpetaja seas 32. koha, kaotades võitjale, sakslannale Antonia Fraebel 01:46.9.

Treener Hille Saarepuu jäi sportlastega esitustega rahule. «Siiani on neil klassikasõidud paremini õnnestunud, nii et võib rahul olla. Pullese puhul tasub ka arvestada, et enamik tema ette jäänud neiudest olid temast aasta vanemad,» ütles Saarepuu.

Laskesuusatajad pidid tänastes jälitussõitudes eilse sprindiga võrreldes kohti loovutama. Eilselt 18. kohalt langes Marko Koskinen 10 km jälitussõidus 30. kohale, eile 42. olnud Hannes Moor sai 49. koha. Võitis eile teise koha saavutanud rootslane Sebastian Samuelsson. Neidude 7,5 km jälitussõidus eile sprindis 24. koha saanud Anneliis Viilukas langes 28. kohale, Mari Uha (eile 43.) oli 46. Võitis puhtalt lasknud prantslanna Lou Jeanmonnot, kes eile oli 10.

«Kahjuks meie laskesuusatajatel laskmine täna ei õnnestunud ja seepärast nii palju kohti ka loovutada tuli,» ütles treener Anti Kuulmata.

Iluuisutaja Diana Reinsalu saavutas kokkuvõttes 22. koha, Daniil Zurav oli 11. Kahevõistluse meeskonnavõistluses sai Eesti meeskond 10. koha. Mäesuusataja Tuule Laine haigestumise tõttu suurslaalomis ei startinud.

Homme on eestlastest võistlustules kõik murdmaasuusatajad, Karoliine Kuus, Hanna Britt Laursoo, Martin Luts, Mariel Merlii Pulles, Karl Erik Rabakukk ja Taavi Valter Taveter, kellel on ees sprindivõistlus, ning mäesuusataja Juhan Luik (slaalom).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles