Saudi-Araabia idee: meestele ja naistele eraldi olümpiamängud

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olümpiarõngad.
Olümpiarõngad. Foto: SCANPIX

Saudi-Araabia Olümpiakomitee tegi Rahvusvahelisele Olümpiakomiteele (ROK) ettepaneku pidada naistele ja meestele eraldi olümpiamänge.

«Meie ühiskond on väga konservatiivne. Meil on raske aktsepteerida, et ka naised võivad võistlussporti teha, eriti puudutab see ujumist. Spordiriietuse kandmine avalikult ei ole meie jaoks vastuvõetav,» rääkis prints Fahad bin Jalawi Al Saud intervjuus AP-le.

Saudi-Araabia soovis meeste ja naiste olümpiat korraldada kahasse Bahreiniga, mehed oleksid võistelnud ühes ja naised teises riigis. ROK ei võtnud ettepanekut mõistagi vastu.

«Riigid nagu Saudi-Araabia peavad ise vaeva nägema, et ka naised saaksid spordivõistlustel osaleda. Olümpiamänge saavad korraldada vaid riigid, kus ei toimu diskrimineerimist,» kommenteeris ROKi president Thomas Bach.

Saudi-Araabias on naiste jaoks sportimine väga keeruliseks tehtud, ka koolis toimuvad kehalise kasvatuse tunnid vaid poistele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles