Rahvuskoondis raha eest: saab nii tulemuse kui ka lojaalsuse

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katari võõrleegion on enne veerandfinaali Saksamaaga asetanud hümni mängimise ajaks käe südamele ja samal ajal lastakse laulul kõlada.
Katari võõrleegion on enne veerandfinaali Saksamaaga asetanud hümni mängimise ajaks käe südamele ja samal ajal lastakse laulul kõlada. Foto: SCANPIX

Esmalt spordimaailma suurürituste endale kahmamisega tuntust kogunud Katar teeb aina tõsisemaid samme ka sportlikus vallas. Kui individuaalaladel on neil juba mitu tipptasemel tegijat, siis nüüd tehakse esimest suurtulemust ka pallimängudes. Kodusel käsipalli MMil on Katari rahvus(vaheline)koondis jõudnud juba poolfinaali.

Katari võõrleegioniks ristitud tiim koosneb kahe kolmandiku ulatuses sisseostetud meestest ning nende senine läbi aegade parim tulemus (2003. aasta MMi 16. koht) on praeguseks juba tublisti üle löödud. MMi soojendusena tuldi mullu ka veel Aasia meistriks. Loomulikult on väikeriigi kokkuostetud võistkond tekitanud käsipallimaailmas paksu verd, kuid naftariigi kutse vastu võtnud käsipallurid tunduvad ise oma uuele kodumaale lojaalsed olevat.

Tihtilugu arutatakse pallimängude puhul selle üle, et miks mõned mängijad ei laula kohtumise eel hümni kaasa. Kataris seda muret pole. Tiimis, kus lisaks mõnele kohalikule mehel on pallureid nii Bosnia ja Hertsegoviinast, Montenegrost, Hispaaniast, Prantsusmaalt, Kuubalt, Tuneesiast kui Egiptusest, laulavad kõik mehed üheskoos Katari hümni, hoiavad paremat kätt südamel ja seejärel võitlevad väljakul kui üks mees.

Kui uskuda MMi kajastanud Makedoonia ajakirjanike kaudu meediasse jõudnud kuulujutte, oli veerandfinaaliks Saksamaaga Katari koondislastele kokku pandud motivatsioonipakett, mis käsipallimaailmas on ütlemata suurejooneline. Nimelt olevat igale tiimi liikmele lubatud poolfinaali jõudmise eest miljon USA dollarit, luksusauto Maserati ning korter Doha eliitpiirkonnas Pearl. Saksamaa ajalehes Bild räägiti «vaid» 100 000 eurost iga võidu kohta MMil. Eesmärk saigi täidetud ning Katar alistas veerandfinaalis 2007. aasta maailmameistrid sakslased 26:24. MMil oli see Katarile kuues võit ehk näiteks Bildi teadete kohaselt on iga koondislane teeninud finaalturniiril 600 000 eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles