Laupäeval joostakse Eesti esimene sisemaraton

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leili Teeväli ja  Rein Pärn jaanuaris Pääskülas maratoni jooksmas.
Leili Teeväli ja Rein Pärn jaanuaris Pääskülas maratoni jooksmas. Foto: Toomas Ellmann

Laupäeval, 31.jaanuaril kell 9 antakse Tallinnas start 1. Tondiraba Sisemaratonile. Eestis esimest korda sisetingimustes joostav maraton pakub maratoonaritele ainulaadse võimaluse talvel sees maraton joosta.

Tondiraba Spordikeskuses korraldatava klassikalise maratoni 42 195 meetrit joostakse 243 meetrisel siseringil ehk siis kokku läbitakse ring 173 korda.

Osalejate nimekirjas on mitmed Eesti maratonide kogujad ehk heas mõttes jooksuhullud. Eesti selle ala rekordi hoidjale Rein Pärnale on laupäevane juba 253 maraton. Oma 103. maratonile startiv ja esimese Eesti naisena saja maratoni piiri ületanud Leili Teeväli saab enne starti ka marathon100 poolt välja antava sajanda maratoni medali.

Kuna 2015. aasta on Eestis muusika aasta, siis selle tähistamiseks said Tondiraba Sisemaratonile eelregistreerunud esitada kaks oma lemmiklaulu, mis loovad osalejatele jooksu ajal mõnusa meeleolu.

Ürituse ajal antakse vähiravifondile «Kingitud elu» üle detsembris toimunud  Vana-aasta jooksul/maratonil osavõtjate poolt heategevusena kogunenud kokku 2270 eurot.

Tondiraba Sisemaratoni starti lastakse sada osalejat. Kui kogu maraton tundub veel palju, siis tasub jooksule ikkagi registreerida ja kasutada võimalust talvel sees joosta. Lõpetades kirjutatakse medalile läbitud kilomeetrid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles