Martin Luts saavutas klassikasprindis 19. koha

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Luts (vasakul) koos treener Margus Uiboga
Martin Luts (vasakul) koos treener Margus Uiboga Foto: EOK

Euroopa noorte taliolümpiafestivalil Vorarlbergis ja Liechtensteinis saavutas Martin Luts parima Eesti sportlasena murdmaasuusatamise klassikasprindis 19. koha.

Eelsõidust 16. ajaga veerandfinaali pääsenud Luts sai oma veerandfinaalis neljanda koha. Treener Margus Uibo jäi hoolealuse võistlusega suures plaanis rahule, vaid väike viga enne lõpusirgele jõudmist võttis võimaluse kolmandal kohal sõitnud Soome poisiga koos lõpusirgele tulla ja paremat kohta püüda.

Sekundi kaugusele finaalikohast jäi Karl Erik Rabakukk, Taavi Valter Taveter oli 80 lõpetaja seas 53. Neidudest pääses eelsõidu 26. ajaga veerandfinaali Mariel Merlii Pulles, kes saavutas kokkuvõttes 27. koha. Väga lähedal edasipääsule oli ka Hanna Britt Laursoo, kelle aeg oli 04:02.91, edasi viinuks 04:02.58. Laursoo lõplikuks kohaks jäi 32., Karoliina Kuus lõpetas 53. kohal. Kokku võistles 69 neidu.

Mäesuusataja Juhan Luik sõitis slaalomi esimeses sõidus rajalt välja ega saanud tulemust kirja.

Homme on XII Euroopa noorte taliolümpiafestivali viimane võistluspäev. Kahevõistlejatel toimub individuaalvõistlus 5 km murdmaasõiduga, eestlastest võistlevad Klaus Mark Kolpakov ja Ainar Pikk. Kolmapäevases meeskonnavõistluses maandudes põlve vigastanud Risto Raudbergi startimine sõltub sellest, kas ilm laseb homme hüpata või lähetatakse sportlased murdmaarajale pühapäevaste proovihüpete järjekorra põhjal. Murdmaa- ja laskesuusatajad võistlevad segateatesõitudes. Laskesuusavõistkond stardib koosseisus Anneliis Viilukas, Brita Liivamaa, Hannes Moor ja Marko Koskinen, murdmaavõistkonda kuuluvad Mariel Merlii Pulles, Hanna Britt Laursoo, Martin Luts ja Karl Erik Rabakukk.

25.-30. jaanuarini Vorarlbergis ja Liechtensteinis toimuval XII Euroopa noorte taliolümpiafestivalil osaleb ligi 900 sportlast 45 riigist. Eesti Olümpiakomitee lähetas festivalile 21 sportlast: iluuisutajad Diana Reinsalu ja Daniil Zurav, kahevõistlejad Klaus Mark Kolpakov, Ainar Pikk ja Risto Raudberg, laskesuusatajad Marko Koskinen, Brita Liivamaa, Hannes Moor, Jüri Uha, Mari Uha ja Anneliis Viilukas, murdmaasuusatajad Karoliine Kuus, Hanna Britt Laursoo, Martin Luts, Mariel Merlii Pulles, Karl Erik Rabakukk ja Taavi Valter Taveter, mäesuusatajad Tuule Laine ja Juhan Luik ning suusahüppajad Artti Aigro ja Sandra Sillaste.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles