Eestlased said Itaalias uue peatreeneri

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andri Aganits.
Andri Aganits. Foto: Altotevere Volley

Itaalia SuperLegas mängivate võrkpallurite Andri Aganitsa ja Renee Teppani meeskond Altotevere Citta di Castello sai möödunud pühapäeval juba seitsmenda järjestikuse kaotuse, kuid seekordses allajäämises võib näha ka midagi positiivset - kahe geimivõiduga kirjutati tabelisse üks punkt.

Aganits tegi kaasa kogu mängu ja tõi Altotevere kasuks kuus silma - neli rünnakul ja kaks blokis, Teppanile ei jagunud mänguaega ka seekord. Enne viimast mängu on meeskonnas toimunud ka üks oluline muudatus, nimelt on alates 21. jaanuarist tiimi uueks peatreeneriks Fausto Polidori. Polidori on juhendanud varem erinevaid Itaalia A1 ja A2 meeskondi, viimati töötas ta hooajal 2010-2011 Kataris, vahendab volley.ee.

«Trennid on kaks korda päevas, treenime iga päev. Hommikul rabame kaks tundi jõusaalis ja teeme pallitrenni, õhtul kolmetunnised pallitrennid otsa,» kirjeldas Teppan uue peatreeneriga tulnud suuri treeningkoormusi. «Tuleb tõdeda, et treenerivahetusest pole meeskonnale kasu tulnud,» hindas Teppan esialgset muljet, täpsustades. «Uus treener toodi peamiselt klubi rahamurede lahendamiseks, koos temaga liitus ka suur sponsor.» Positiivse muutusena oskas Teppan välja tuua, et viimases voorus mängis meeskond esimest korda nii, et kõigil oli ükskõik, mis tuleb. «Pinge on kadunud seoses uue treeneriga ja pingevabalt võib vahest isegi mäng paremini välja tulla.»

Rahulolematust näitas üles ka Aganits, kes ootab juba pikisilmi hooaja lõppu: «Loodan, et suudan vigastusteta vastu pidada, praeguses seisus tundub aprillikuu väga kaugel.» Aganits hindas, et eelmise treeneri lahkumisega kaotas nende meeskond väga palju proffessionaalsust igas valdkonnas. «See, et Ravenna vastu punkti saime, on muidugi hea. Kardan, et neid kordi ei pruugi palju olla, kus me ka midagi tabelisse kirja saame.»

SuperLega liidriks tõusis Modena Volley (39 punkti), kellele järgnevad Trentino Diatec (37), Treia Lube (31) ja Verona (31). Altoteverel on koos 8 punktiga, mis annab 13 meeskonna hulgas 11. koha. Järgmises voorus ollakse sel pühapäeval võõrsil vastamisi Copra Piacenzaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles