ManCity endine peatreener üritab klubilt põhimängijat üle lüüa

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roberto Mancini (vasakul) ja Yaya Toure.
Roberto Mancini (vasakul) ja Yaya Toure. Foto: SCANPIX

Inglismaa valitseva meistri Manchester City jalgpalliklubi endine peatreener Roberto Mancini, kes praegu juhendab Milano Interit, väljendas soovi tuua Cityst Itaaliasse poolkaitsja Yaya Toure.

Viimase paari aasta jooksul on Elevandiluuranniku 31-aastane poolkaitsja Toure osutunud City jaoks võtmemängijaks. Viiendat aastat Citys mängiv Toure liitus klubiga 2009. aastal, kui City maksis Barcelonale tema eest 24 miljonit naela. 

«Yaya on üks maailma tugevamaid mängijaid, kes on läbi käinud niivõrd palju liigasid – Belgia, Venemaa, Hispaania, Inglismaa. Itaalia on veel puudu. Ehitame siin meeskonda ja vajame mehi, kes muudavad meeskonna nägu. Yaya on just selline mängija,» sõnas Mancini Itaalia ajalehele Il Giornale, eksides seejuures Toure karjääri meenutamisega - poolkaitsja on mänginud küll Ukrainas Donetski Metallurgis, ent mitte Venemaa liigas.

«Järgmisel aastal on meil juba paremad võimalused edu saavutada. Peame tooma klubisse kolm tõelist meistrit ja siis oleme valmis tiitli eest võitlema,» sõnas Mancini. Interi tänavune hooaeg on olnud ülimalt keskpärane – liigatabelis ollakse alles kümnendal kohal. Mancini on klubiga varem võitnud kolm Serie A tiitlit. Cityst vallandati ta 2013. aastal pärast karikafinaali kaotust hoolimata sellest, et aasta varem oli klubi tulnud tema käe all 44-aastase vaheaja järel taas Inglismaa meistriks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles