Ferrari võistkonna endine tippjuht: kõiges on süüdi Alonso

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fernando Alonso.
Fernando Alonso. Foto: SCANPIX

Aastakümneid Ferrari vormel-1 võistkonna tehnilist osakonda juhtinud Mauro Forghieri avaldas arvamust, et Itaalia tiimi viimase paari hooaja probleemides on süüdi üks mees – Fernando Alonso.

Forghieri käe all ehitatud Ferraridega võideti kaheksa meeskondlikku ja neli individuaalset MM-tiitlit, kuid viimasest võidust on tänaseks möödas juba kaheksa aastat ning Michael Schumacheri aegse ülevõimu taastumist ei paista esialgu kuskilt. 80-aastane Forghieri, kes tegutseb Ferraris nüüd tagasihoidlikumas rollis, asetas Alonso õlgadele kogu vastutuse viieaastase perioodi eest, mille hispaanlane Ferraris veetis.

«Kui autoga on kolm-neli aastat järjest samad probleemid, tähendab see, et arendustöö liigub vales suunas. Ja see on sõitja süü. Alonso on väga hea võidusõitja, kuid mitte nii hea testisõitja. Igal aastal teatas ta uut autot kätte saades, et kõik on täiuslik. Paar kuud hiljem algas aga hädaldamine, et auto on kehvavõitu,» põrutas Forghieri veebilehele Diariodelweb.it antud intervjuus.

«Õige meister oskab kogu tiimi juhtida!» lisas Forghieri, kelle meelest on tänavusest hooajast Ferraris kihutav Sebastian Vettel selleks võimeline. «Keegi ei tule neli korda maailmameistriks, kui ta ei suuda autot tunnetada. Sul võivad olla maailma parimad arvutid ja simulaatorid, aga lõppude lõpuks sõltub kõik sõitjast, kes on autoga rajal,» tunnustas Forghieri sakslast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles