Zahkna pidi Otepääl täna leppima viienda kohaga

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rene Zahkna sai EMil meesjuunioride 15 km pikkusel tavadistantsil hõbemedali.
Rene Zahkna sai EMil meesjuunioride 15 km pikkusel tavadistantsil hõbemedali. Foto: Tairo Lutter

Otepääl toimuvatel laskesuusatamise Euroopa meistrivõistlustel oli meesjuunioridel täna kavas 10 km sprindidistants. Kaks päeva tagasi 15 km distantsil hõbemedali võitnud Rene Zahkna jäi täna poodiumilt välja, kuid sai sellegipoolest hinnatava viienda koha. Ühe möödalasu teinud eestlane kaotas puhtalt lasknud ja Euroopa meistriks tulnud prantslasele Fabien Claude'ile 58,2 sekundiga. Esikolmikusse mahtusid veel ka venelased Eduard Latõpov (+25,6) ja Aleksandr Dedjuhhin (+32,4), Zahkna ees jäi napilt medalita kolmas Venemaa laskesuusataja Aleksandr Povarnitsõn (+34,0).

Johann Talihärm eksis tiirudes neli korda ja lõpetas 18. kohaga (+2.26,2), Tarvi Sikk sai 43. koha (3, +4.02,2) ja Peeter Kompus 53. koha (4, +5.12,9).

Võistluse käik:

Esimesed võistejad on rajal

Zahkna eksib esimeses tiirus korra, kuid näitab samas head sõidukiirust ja on teisel kohal, kui tiiru on läbinud 20 meest.

Zahkna on langenud kolmandaks, kuid samal ajal on temast esimese tiiru järel eespool olnud venelane Aleksandr Povarnitsõn eksinud teises tiirus kaks korda

Zahkna laseb teises tiirus puhtalt ja läheb liidriks!

Esimesest tiirust on läbi läinud 33 meest ja Zahkna on praegu neljas

Prantslane Fabien Claude laseb ka teises tiirus puhtalt ja läheb kindlalt liidriks, edestades teisel kohal püsivat Zahknat 46,8 sekundiga

Avatiiru järel on Zahkna 5. kohal, tiirust on läbi läinud 48 meest

Johann Talihärm on eksinud avatiirus paraku tervelt kolmel korral

Esimese tiiru järel seni Zahknat edestavad Mateusz Janik Poolast ja Adam Vaclavik Tšehhist on läbinud ka teise tiiru. Mõlemad eksivad korra, Vaclavik langeb sellega Zahkna selja taha ja kaotab eestlasele juba üle 20 sekundi. Janik läheb küll Zahknast mööda, kuid edestab teda vaid 1,7 sekundiga

Finišis on Zahkna praegu kolmandal kohal, sest temast on lisaks Claude'ile möödunud ka suusarajal hullu sõitu teinud venelane Povarnitsõn.

Ning nüüd langeb Zahkna kahjuks medalikohalt välja, sest tema ette läheb teinegi venelane Eduard Latõpov

Tarvi Sikk eksib esimeses tiirus kahel korral

Ka Peeter Kompus peab esimese tiiru järel käima kahel trahviringil.

Talihärmil jääb teises tiirus üles üks märk

Ka Sikk eksib püstitiirus ühe korra, kokku seega kolm trahvi

Zahkna on finišis jätkuvalt neljandal kohal

Kompusel jääb sarnaselt lamadeslaskmisele ka püstitiirus kaks märki tabamata.

Lõpptulemusi tuleb oodata viimase hetkeni, kuna viimase mehena rajale läinud venelane Aleksandr Dedjuhhin on lasknud puhtalt ja on teise tiiru järel teisel kohal, püsides medalikonkurentsis.

Sõltuvalt Dedjuhhini sõidukiirusest jääb Zahkna lõppkohaks seega neljas või viies

Dedjuhhin on finišis ja näppab kaasmaalase Povarnitsõni eest 1,6 sekundiga pronksmedali!

Rene Zahkna saab seega täna viienda koha.

Johann Talihärm saab 18., Tarvi Sikk 43. ja Peeter Kompus 53. koha

Enne sõitu:

Eestlasi on täna 68 noormehe seas rajal neli, neist esimesena stardib juba 15. numbri all Rene Zahkna. Johan Talihärm läheb rajale 38., Tarvi Sikk 58. ja Peeter Kompus 62. mehena. EMi avaalal, 15 km pikkusel tavadistantsil võitis Zahkna hõbemedali, teda suutis edestada vaid prantslane Aristide Begue. Talihärm sai 18., Sikk 21. ja Kompus 37. koha.

Zahkna on karjääri jooksul võitnud sprindidistantsil pronksmedali 2013. aasta juunioride MMil ja hõbeda 2012. aasta noorte taliolümpiamängudel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles