Djokovic alistas kummalises maratonmängus Wawrinka ja jõudis taas finaali

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Novak Djokovic.
Novak Djokovic. Foto: SCANPIX

Tennisemaailma meeste esireket Novak Djokovic alistas Austraalia lahtiste poolfinaalis 7:6 (1), 3:6, 6:4, 4:6, 6:0 mulluse võitja Stanislas Wawrinka ja jõudis pühapäevasesse finaali.

Kummalises mängus ei näidanud kumbki mees oma parimat tennist ning mõlemal vaheldusid paari geimi pikkused ilusa mängu perioodid mõõnahetkedega. Otsustavas viiendas setis suutis Djokovic siiski kindlam olla ning pisut üle kolme ja poole tunni kestnud kohtumise võita. Wawrinka tegi mängu lõpuks koguni 67 lihtviga, ka Djokovici vastav näitaja oli kehvapoolne 48. Äralööke kogunes Wawrinkal 42 ja Djokovicil 25.

Pühapäeva ennelõunal Eesti aja järgi kell 11 algavas finaalis kohtub Djokovic maailma kuuenda reketi Andy Murrayga, kes alistas eilses poolfinaalis Tomaš Berdychi. Djokovic ja Murray on seni teineteise vastu mänginud 23 korda, serblasel on kirjas 15 ja šotlasel 8 võitu. Vastamisi mindi ka 2011. aasta Austraalia lahtiste finaalis, Djokovic võitis toona kindlalt kolmes setis 6:4, 6:2, 6:3. Uuesti kohtusid mehed 2013. aasta finaalis ja taas jäi peale Djokovic, seekord 6:7 (2), 7:6 (3), 6:3, 6:2. Viimasest üheksast omavahelisest matšist on Djokovic võitnud seitse, kuid samas tulid Murray kaks võitu Wimbledoni ja US Openi turniiride finaalis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles