Võrkpallikoondis sai teada Euroopa liiga vastased

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti koondis eelmisel suvel EM-valikmängudel Ateenas.
Eesti koondis eelmisel suvel EM-valikmängudel Ateenas. Foto: EVF

Üle mitme aasta tuleval suvel taas Euroopa liigas osalev Eesti võrkpallikoondis sai reedel teada alagrupivastased. Oma võimeid saavad eestlased võrrelda ka maailmameister Poolaga.

Eesti kuulub A-alagruppi koos Poola, Makedoonia, Austria, Taani ja Iisraeliga. B-gruppi kuuluvad Sloveenia, Türgi, Kreeka, Valgevene, Horvaatia ja Rumeenia.

Eesti võrkpalliliidu peasekretär Tarvi Pürn ütles, et esmane eesmärk on jõuda nelja parema sekka. «Üldiselt oleme rahul, see on selline alagrupp, kus Final Fouri turniirile jõudmine peaks olema igati jõukohane. Eesmärk on jätkuvalt võidelda esikoha ja pääsu eest Maailmaliigasse, mis pole lihtne ülesanne, aga pole ka võimatu,» kommenteeris Pürn.

Mängudega tehakse algust juuli alguses. Esimesed kohtumised toimuvad 3. juulil ning finaalturniir peetakse 15.-16. augustil. Eesti mängud toimuvad ajavahemikus 10. juuli kuni 9. august.

Eelmisel suvel kohtusid finaalis Kreeka ja Montenegro ja võidu võttis Montenegro.

Kahel varasemal korral Eestil selles liigas midagi suurt saavutada ei õnnestunud, ent vastased olid ka väga kõvast puust. 2005. aastal kuulus Eesti ühte alagruppi Soome, Venemaa ja Saksamaaga ning selles seltskonnas saadi kahe võidu ja kümne kaotusega viimane koht. Tol aastal krooniti võitjaks Venemaa. Aasta hiljem olid meie vastasteks Saksamaa, Horvaatia ja Kreeka, ka siis jäädi grupis viimaseks, saadi üks võit. Tol aastal võitis Türgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles