Väinsalu lõpetas Miami MK-etapi 20. kohaga

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauri Väinsalu.
Lauri Väinsalu. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

USAs Miamis toimuval purjetamise maailmakarika teisel etapil lõpetas Lauri Väinsalu Finn klassi võistluse 20. kohaga, Karl-Martin Rammo tõusis Laser klassis regati lõpuks 26. kohale.

Laser klassi purjetaja Karl-Martin Rammo (Rein Ottosoni Purjespordikool/Tallinna Jahtklubi) võttis Miami MK etapi kokku nii: «Minu jaoks sai tänasega MK-etapp Miamis otsa. Üks väga vaikses tuules sõit lõppes minu jaoks 19. kohaga, mis tõstis mind lõppkokkuvõttes 26. postitsioonile. Loomulikult pole tulemus see, milleks tean end võimeline olevat ja mida siit tahtsin, kuid positiivset oli sellele vaatamata küllaga. Finaalides suutsin tihti esimeselt ringilt tulla top 15 hulgas, kuid teisel vastutuule otsal ei suutnud enam tuulega jutule saada ja kaotasin kõvasti kohti. On, mille peale mõelda ja mida kõrva taha panna.»

Finn klassis lõpetas Lauri Väinsalu (ROPK) viimased kaks eelsõitu 9. ja 31. kohaga ning saavutas regati kokkuvõttes 20. koha. Harles Liiv (Kalev Jahtklubi) sai täna kirja 26. ja 24. koha ning lõpetas regati 25. positsioonil. Regati on juba enne medalisõitu võitnud eelsõidud ülekaalukalt parimana purjetanud maailmameister Giles Scott Suurbritanniast.

Laser Radial klassi purjetaja Anna Pohlak (TJK): «Täna hõbefliidil veele saada ei õnnestunudki, sest tuul sai lihtsalt otsa. Minu tulemuseks siit MK etapilt siis 48. koht. Oli head ja halba ja samas ka väga palju loteriid. Eks järgmisel võistlusel ikka uue hooga ja tublimini.»

Medalisõitu läheb esikohalt hollandlanna Marit Bouwmeester ühepunktise eduga taanlanna Anne-Marie Rindomi ees.

RS:X klassis lõpetas noor surfar Keit Järve (Solosailing/SRA NYCS) oma esimese maailma karika etapi 35. kohaga. Esikoha on kindlustanud enne medalisõitu britt Bryony Shaw.

MK Miami etapp kestab laupäevani, mil eelsõitude tulemuste põhjal selgunud iga klassi kümme parimat purjetavad medalisõidus.

ISAF MK Miami etapil osaleb kõigis olümpiaklassides kokku 856 purjetajat 63 riigist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles