Video ja galerii: Austraalia tuli lisaaja järel esmakordselt Aasia meistriks

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli Aasia meistriks krooniti esmakordselt Austraalia, kes alistas Sydneys kodupubliku ees dramaatilises finaalis lisaajal 2:1 Lõuna-Korea.

Mängu kõik kolm väravat löödi poolaegade lõpuhetkedel - Austraalia asus 45. minutil Massimo Luongo tabamusest juhtima, kuid Son Heung-Min viigistas seisu kohtumise normaalaja esimesel üleminutil. Lisaajal pani Austraalia siiski paremuse maksma, kui Tomi Jurici suurepärase eeltöö järel saatis James Troisi palli viielt meetrilt tühja võrku.

Kolmandat korda Aasia meistrivõistlustel osalenud Austraaliale oli tegu esimese võiduga, kusjuures neli aastat tagasi kaotati finaalis lisaajal Jaapanile. Kahekordne meister Lõuna-Korea on aga nüüd kaotanud neli viimast finaali, kuhu on jõutud.

Turniiri parimaks mängijaks tunnistati finaali avavärava löönud Luongo. Suurima väravakütina lõpetas turniiri Araabia Ühendemiraatide ründaja Ali Mabkhout, kelle arvele jäi viis tabamust. Just Mabkhouti täpne penalti kindlustas Araabia Ühendemiraatidele turniiril kolmanda koha, kui pronksimängus alistati 3:2 Iraagi koondis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles