Tabelitipud Chelsea ja Manchester City mängisid 1:1 viiki

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli Inglismaa kõrgliigas mängisid liigatabeli kaks esimest, liider Londoni Chelsea ja tiitlikaitsja Manchester City sel hooajal teistkordselt 1:1 viiki. Loic Remy viis 41. minutil Chelsea juhtima, kuid 44. minutil David Silva viigistas ja nii lahutab kahte meeskonda tabelis endiselt viis punkti. Kolmandal kohal oleva Manchester United jääb liidrist Chelseast maha kümne ja Man Cityst viie punktiga.

Mängu käik:

Chelsea algkoosseis: Courtois, Ivanovic, Zouma, Terry, Azpilicueta, Ramires, Matic, Willian, Oscar, Hazard, Remy

Manchester City algkoosseis: Hart, Sagna, Kompany, Demichelis, Clichy, Navas, Fernando, Fernandinho, Milner, Silva, Agüero

MÄNG ON ALANUD!

7. min - Fernandinho saab karistusalast löögile, kuid pall lendab väravast mööda

15. min - Veerand tundi mängitud ja ohjad on seni olnud Manchester City käes, mis on tabeliseisu vaadates ka loogiline. Tempo püsib võrdlemisi kõrge, selgeid väravavõimalusi pole aga kummalgi seni olnud.

24. min - Ivanovic eksib väga ohtlikult ja Agüero teeb terava pealelöögi, mille Courtois siiski kindlalt tõrjub

30. min - Hazard mängib Oscari löögile, kuid löök ebaõnnestub ja jääb liiga nõrgaks

34. min - Chelsea mängijad nõuavad Demichelisele käega mängu, aga kohtuniku vile vaikib. Hetk hiljem saab Agüero teises väljaku otsas Terry eksimuse järel pika söödu kätte, aga lööb tagumisest postist napilt mööda.

41. min - Chelsea asub 1:0 juhtima, palli saadab väravasse Loic Remy!

Hea äärevahetus Branislav Ivanovicilt, Eden Hazard söödab ühe puutega värava ette ja Remyle jääb mõnelt meetrilt vormistamise vaev.

45. min - City viigistab kiirelt 1:1, Agüero terava löögi suunab võrku David Silva!

Jesus Navas annab paremalt äärelt hea tsenderduse, Courtois ei suuda palli minema lüüa ja Agüero lööb karistusala joonelt üle puusa - löök oleks mööda läinud, kuid Silva on õiges kohas ja paneb jala osavalt vahele

AVAPOOLAEG LÄBI!

TEINE POOLAEG ON ALANUD!

55. min - teine poolaeg on alanud luuravalt, keskväljavõitlust on palju, aga võimalusi värava alla jõudmiseks tekib mõlemal meeskonnal vähe

56. min - Fernandinho pealöök läheb maapõrkest raamidesse, kuid Courtois lükkab palli üle värava. Järgnev nurgalöök Chelsea väravale ohtu ei kujuta

65. min - Navas mängib juba mitmendat korda paremal äärel Azpilicueta üle, kuid City ei suuda tekkinud olukordi väravavõimalusteks muuta

77. min - City teeb vahetuse, kunagine Chelsea legend Frank Lampard tuleb oma endise koduklubi vastu platsile.

85. min - Cityl pole enam võidu püüdmiseks palju aega jäänud, mäng käibki peamiselt Chelsea väljakupoolel

88. min - Milneri terav pealelööl lendab kedagi puutumata värava eest läbi

City surub viimastel minutitel kõvasti, kuid pealelöögini enam ei jõuta

MÄNG LÄBI!

Enne mängu:

Chelseal on tabelis kirjas 52 ja Cityl 47 punkti, mis tähendab seda, et võidu korral käristaks Chelsea vahe lähima jälitajaga juba kaheksale punktile. Ehkki 38st voorust on saab tänasega mängitud alles 23 ja ees ootab veel tervelt 15 kohtumist, oleks selline edu ikkagi juba märkimisväärne. Hooaja esimese omavahelise kohtumise mängisid City ja Chelsea tiitlikaitsja kodustaadionil 1:1 viiki, kusjuures kodumeeskonnale päästis Andre Schürrle avavärava järel viigipunkti suvel Chelseast Citysse siirdunud Frank Lampardi tabamus.

Chelsea kodustaadion Stamford Bridge ei ole Cityle olnud õnnelik koht, sest viimase paarikümne aasta jooksul on seal suudetud võita vaid kahel korral, viiki on aga mängitud neli korda ja 11 mängu on kaotatud. Mõlema meeskonna ridades on täna hulk olulisi eemalejääjaid - City poolel ei saa kaasa teha Yaya Toure ja värskeim ost Wilfried Bony, kes on mõlemad Elevandiluuranniku koondisega Aafrika meistrivõistlustel.

Chelsea peab täna hakkama saama ilma sel hooajal juba 17 liigaväravat löönud Diego Costata, sest ründaja astus teisipäeval peetud liigakarika poolfinaalmängu ajal saapakorkidega sihilikult vastaste kaitsja Emre Cani jalale ning sai selle eest Inglismaa jalgpalliliidult kolmemängulise mängukeelu. Samas kohtumises said vigastada ka Chelsea poolkaitsja Cesc Fabregas ning kaitsjad Felipe Luis ja Branislav Ivanovic, kellest vaid viimane on täna mängukõlbulik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles