Verstappen: mind ei huvita vanuserekord, tahan ületada kõik rekordid

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Max Verstappen.
Max Verstappen. Foto: SCANPIX

17-aastane Max Verstappen, kes teeb tänavu vormel-1 sarjas debüüdi ja kerkib seega läbi aegade kõige nooremaks sarjas osalenud sõitjaks, lausus Toro Rosso uue auto tutvustamiseks korraldatud esitlusel, et vanuse- või õigemini nooruserekordi püstitamine ei paku talle huvi.

«Mul on sellest ükskõik. Küll aga tahan ületada kõik muud rekordid. Reeglid on reeglid, neid ei otsusta mina,» sõnas Verstappen, kelle pärast karmistas Rahvusvaheline Autoliit (FIA) tunduvalt sarjas võistlemise jaoks vajaliku superlitsentsi saamise tingimusi. Muuhulgas tõsteti minimaalne vanusepiir edaspidisest 18 eluaasta peale.

«Noorus ei pane mu õlgadele mingeid pingeid, keskendun vaid oma tegemistele ja üritan endast parima anda. Peaasi, et ma ise lolle vigu ei teeks,» vahendab MTV Sport noore hollandlase sõnu. Juba augustis Toro Rossoga sõitjalepingu allkirjastanud Verstappen on viimase poolaasta jooksul näinud kõvasti vaeva oma füüsise parandamisega, tehes enda sõnul varasemast kaks korda rohkem trenni. «Tunnen, et olen palju paremas vormis kui varem. Lisaks sain eelmisel hooajal reedeti vabatreeningutel osaleda, tiimi tundma õppida ning samuti tehases ja simulaatoris tööd teha,» kiitis ta.

Vormel-1 sarja esimese hooajaeelse testiga tehakse Jerezis algust homme, hooaja avaetapp toimub 15. märtsil Austraalias Melbourne’is.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles