Suusaorienteerumise meistriteks lühirajal tulid Daisy Kudre ja Even Toomas

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EMV suusaorienteerumine lühirajal, fotol naiste esikolmik (vasakult) Piret Pärnik, Daisy Kudre ja Eveli Kaasiku
EMV suusaorienteerumine lühirajal, fotol naiste esikolmik (vasakult) Piret Pärnik, Daisy Kudre ja Eveli Kaasiku Foto: Värska OK Peko

Värska külje all Nedsajas toimunud Eesti meistrivõistlustel suusaorienteerumise lühirajal tulid nii naiste kui meeste meistriteks koduklubi OK Peko esindajad Daisy Kudre ja Even Toomas.

Eelmisel nädalal Euroopa meistrivõistlustel individuaalselt 15. koha saanud Daisy Kudre edestas klubikaaslast Piret Pärnikut enam kui kahe minutiga ja kolmandaks tulnud Evely Kaasikut OK JOKA-st pea nelja minutiga. Kahe nädala pärast algavateks maailmameistrivõistlusteks vormi koguv Daisy Kudre sõnus, et tema võistlus läks korda: «Tundsin ennast füüsiliselt hästi ega teinud orienteerumisvigu. Pärast EMi on Eestis tore võistelda.»

Meeste rajal võitis mõneti üllatuslikult kaks aastat tagasi tippspordiga lõpetanud Even Toomas, olles Rakvere OK võistlejatest Tarvo Klaasimäest ja Priit Randmanist rohkem kui kahe minuti jagu kiirem. Vaheaegade järgi terve aja liidrikohal sõitnud Even Toomase esikohta ei suutnud väärata ka väljaspool arvestust osalenud EM-i 19. mees Andris Kivlenieks Lätist, kes kaotas talle 47 sekundiga.

Võistlused jätkavad pühapäeval sõidetava Eesti meistrivõistluste tavarajaga, mis on ühtlasi ka Rahvusvahelise Orienteerumisföderatsiooni edetabelivõistluseks, mis on võistlema toonud suurel hulgal ka Venemaa, Valgevene, Läti ja Leedu sportlasi. Mehi oli stardis 38 ja naisi 19.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles