Galerii ja video: ülikahtlane penalti ja imeline karistuslöök viisid korraldajamaa poolfinaali

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Aafrika jalgpallimeistrivõistlustel jõudis teisena poolfinaali korradlajamaa Ekvatoriaal-Guinea, alistades lisaaja järel 2:1 Tuneesia. Mängu jäi paraku varjutama Mauritiuse väljakukohtuniku Rajindraparsad Seechurni äärmiselt kahtlase väärtusega vilepartii.

Soosik Tuneesia asus 70. minutil Ahmad Akaichi tabamusest mängu juhtima ja oli poolfinaali pääsemisele ülimalt lähedal, kuid esimesel lisaminutil määras Seechurn kodumeeskonna kasuks äärmiselt vaieldava penalti. Selle realiseeris mängu kolmandal üleminutil Javier Balboa, viies kohtumise lisaajale.

Kui viigiväravale jäi külge kehv maik, siis Ekvatoriaal-Guinea 2:1 võiduvärav oli tõeline iludus - Balboa keerutas 102. minutil karistuslöögi suurepäraselt täpselt ristnurka. Ülejäänud lisaaja jooksul tegelesid Ekvatoriaal-Guinea mängijad peamiselt näitlemisega ja murul veeremisega, lisaks läksid meeskonnad mitut puhku omavahel kähmlema ning tüli tekkis ka varumeeste pinkidel. Mitut puhku vajas «arstiabi» ka Ekvatoriaal-Guinea väravavaht Felipe Ovono, suutes siiski alati mängu jätkata.

Kõigest sellest hoolimata lisas Seechurn lisaaja teisele poolajale vaid kaks minutit, kusjuures nende alates puhkes järjekordne rüselus Tuneesia varumeeste pingi juures. Ehkki mäng seisis mitu minutit, otsustas Seechurn kohtumisele rohkem lisaminuteid mitte anda ning vilistas veerandfinaali lõppenuks.

Ekvatoriaal-Guinea jääb poolfinaalivastast ootama pühapäevasest mängust, kus lähevad vastamisi Ghana ja Guinea. Teises poolfinaalis mängib Elevandliuuranniku ja Alžeeria vahelise veerandfinaali võitja Kongo Demokraatliku Vabariigiga, kes alistas täna 0:2 kaotusseisust 4:2 naabermaa Kongo Vabariigi koondise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles