Martina Hingis võitis üheksa-aastase vaheaja järel taas suure slämmi tiitli

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martina Hingis (vasakul) ja Leander Paes võitsid Austraalia lahtistel segapaarismängu.
Martina Hingis (vasakul) ja Leander Paes võitsid Austraalia lahtistel segapaarismängu. Foto: SCANPIX

Austraalia lahtistel tennisemeistrivõistlustel võidutsesid segapaarismängus Martina Hingis ja Leander Paes. 34-aastasele Hingisele oli tegu karjääri 16. suure slämmi turniiri võiduga.

Viimati üheksa aasta eest just Austraalias paarismängutiitli võitnud Hingis ja 41-aastane paarismänguspetsialist Paes alistasid finaalis 6:4, 6:3 kolmanda asetusega Prantsusmaa-Kanada paari Kristina Mladenovic - Daniel Nestor.

Hingis on nüüd võitnud suure slämmi turniiridel viis üksikmängutiitlit (kolm korda Austraalias, korra Wimbledonis ja korra US Openil), lisaks üheksa korda naispaarismängus (neist neli korda Austraalias) ja kaks korda segapaarismängus (mõlemal juhul Austraalias). 1996. aastal Wimbledonis paarismängus võidutsenud ja seeläbi kõigi aegade noorima mängijana suure slämmi turniiri esikohani jõudnud Hingis võitis 1998. aastal naispaarismängus kõik suure slämmi turniirid, olles aasta varem kerkinud ka üksikmängus maailma esireketiks.

2003. aasta veebruaris teatas Hingis aga vaid 22-aastasena, et loobub vigastuste tõttu tipptennisest. Kolm aastat hiljem naasis šveitslanna profikarussellile, kuid andis 2007. aasta sügisel kokaiini tarvitamise nähtusid sisaldanud positiivse dopinguproovi ja sai kaheaastase võistluskeelu. 2013. aasta suvel hakkas Hingis taas osalema paarismänguturniiridel, juhendades lisaks lühikest aega ka maailma tippmängijaid Anastassia Pavljutšenkovat ja Sabine Lisickit. Mullu jõudis ta koos itaallanna Flavia Pennettaga US Openil finaali, kuid seal jäädi alla venelannadele Jelena Vesninale ja Jekaterina Makarovale.

Hingise tänavune partner Paes on samuti tituleeritud paarismängija, kes on koos tänasega võitnud karjääri jooksul 15 suure slämmi tiitlit. Meespaarismängus on hindul kirjas kaheksa suure slämmi võitu, neist viimane 2013. aastal US Openilt. Segapaarismängus on Paes võidutsenud nüüd seitsmel korral. Ühtlasi on Paes läbi aegade vanim meesmängija, kes on suutnud mis tahes mänguliigis suure slämmi turniiri võita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles