Kukkumine ja kepipurunemine võtsid Jurlovalt võimaluse paremaks kohaks

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laskesuusatamise EMil naiste jälitussõidus Eesti koondislastest parimana 14. koha saanud Daria Jurlova kukkus lõpusirge alguses õnnetult, murdis suusakepi ja lasi mööda kaks konkurenti.

«Viimasel tõusul püüdsin kahel konkurendil eest ära saada, kuid ilmselt andsin selleks kohu jõu. Lõpusirge alguses jäi kepp kahe suusa vahele ja kukkusin. Tõustes ei märganud ma, et kepp oli katki, hakkasin uuesti tõukama ja kukkusin veelkord,» kirjeldas Jurlova juhtumit, mis kukutas ta lõpumeetritel kaks kohta tahapoole. «Kurb, et nii läks…»

Jurlova startis tagaajamisvõistlusele 19. kohalt. Esimese tiiru läbis ta puhtalt, teises ja kolmandas tiirus tegi ta aga kaks möödalasku ning ühe trahviringi teenis ta ka viimases tiirus.

Päev varem terviseprobleemide üle kurtnud Kadri Lehtla tegi seitse möödalasku ja lõpetas 18. kohaga. Ta tunnistas, et EMi individuaaldistantsid valmistaid pettumuse. «Lootsin kohta esikuuikus,» märkis ta ja viitas altmineku põhjusena kehva laskmist, sõiduvorm olevat juba korralik. «Laskmine tuleb enda peas korda saada.»

Lehtla loodab parandada ka oma verenäitusid, sest praegu olevat tal veri sama vedel nagu vesi, ega kanna pingutuse ajal hapnikku edasi.  «Tavainimese jaoks on see normaalne veri, kuid sportlasel võib kõvema pingutuse ajal pilt eest minna,» selgitas ta ja lisas, et püüab olukorra parandamiseks süüa rauda ja B-vitamiine.orda saada.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles