Andero Lusbo võidutses Eesti talikrossi meistrivõistluste avaetapil

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fotol MX Open ja MX B start: Andero Lusbo (62), Ardo Kaurit (74), Claudius Roosma (750).
Fotol MX Open ja MX B start: Andero Lusbo (62), Ardo Kaurit (74), Claudius Roosma (750). Foto: Rauno Kais

Räpina külje all asuval Linte krossirajal sõideti laupäeval talvise motokrossi Eesti meistri- ja karikavõistluste avaetapp, kus vihma ja tugevat tuult trotsis üle 80 vapra motosportlase.

Tänavu selgitatakse Eesti meistrid klassides 50cc, 65cc, 85cc, MX Open, Mini MX ja külgvankrid ning karikavõitjad klassides MX V, MX Open B, MX Open C, Mini MX Hobi ja külgvankrid Hobi. 

MX Open ja MX B esimesest ühisstardis sai kõige paremini minema Claudius Roosma (Yamaha, Yamamoto RC), kelle selja taga heitlesid liidri klubikaaslane Ardo Kaurit (Yamaha) ja kodurajal võistelnud Andero Lusbo (Suzuki, Kagu MK). Kvalifikatsiooni kiireim Lusbo pääses peagi Kauritist mööda ning mõni hetk hiljem tõusis juba ise liidriks ja hakkas järgnevatega vahet sisse sõitma. Teise koha duellis jäi seekord peale Roosma, kuna Kaurit sõitis ühe ringiga mahajääjaga kokku ning kukkus ja ei suutnud pärast enam vahet tagasi sõita. MX B klassi esimesed kolm olid aga Olari Puldre (Honda, HRC Eesti Racing Team), Günther Põllumäe (KTM, Tihemetsa MK) ja Jens Udras (KTM, Pärnu MC).

Teises sõidus võttis stardivõidu aga Lusbo, kes sõitis liidrina terve sõidu. Teisele kohale heitlesid jälle Roosma ja Kaurit, kuid seekord suutis viimasena nimetatu klubikaaslasest sõidu keskel mööduda ja ise teisena lõpetada. MX B kiireim oli selles sõidus Udras, kellele järgnesid Puldre ja Põllumäe.

Kahe sõidu kokkuvõttes moodustasid Open klassi esikolmiku Lusbo (50 punkti), Kaurit ja Roosma (mõlemad 42 p) ning MX B-s Puldre (47 p), Udras (45 p) ja Põllumäe (42 p).

MX C ja MX V ühissõitudes oli konkurentidest selgelt parim Erki Privoi (Kawasaki, Kunda MK), kes avasõidus edestas Viljandi VMK sõitjaid Raido Elbingut (Honda) ja Ergo Pikandit (KTM) ning ülejäänud võistlejaid üle 20 sekundi. Teises sõidus oli ainus, kes Privoiga suutis tempot hoida, esimeses sõidus stardikiirendusel kukkunud ja lõpuks kaheksandaks tulnud Mihkel Reino (Kawasaki, Kose AMK), kolmandana ületas lõpujoone seekord avasõidu neljas Aivo Rabbi (Yamaha, Paikuse MK). MX C klassis kuulusid esikolmikusse Elbing (47 p), sõidud viienda ja kuuendana lõpetanud Sten Väise (KTM, Kagu MK, 42 p) ning Reino (41 p). Veteranidest tõusid poodiumile Privoi (50 p), Rabbi ja Pikand (mõlemad 42 p).

Külgkorvide esimeses sõidus heitlesid esikohale terve sõidu mitu meeskonda, kelledest võitjatena väljusid lõpuks Urmas Sugasep – Madis Lina (KTM, Sõmerpalu MK), teiseks sõitsid end sõidu esimesi ringe juhtinud Renee Reinu – Juhan Paabstel ja kolmandaks Tanel Reesna – Ruslan Talf (mõlemad AYR-KTM, RedMoto Racing ). Teises sõidus selgus võitja aga viimasel ringil, kui Gert Gordejev – Maarek Miil (Zabel, RedMoto Racing) möödusid seni liidritena sõitnud Reesna – Talf meeskonnast ja võitsid sõidu.

Tänu sellele tõusid aga päeva lõpuks poodiumi kõrgeimale astmele Sugasep – Lina, kes lõpetasid sõidu Reinu – Paabstel järel neljandana ning kogusid 43 punkti. Reesna – Talf ja Reinu – Paabstel said võrdselt 42 punkti. Avasõidu stardis õnnetuse vältimiseks rada lõiganud Gordejev – Miil pidid sõidu jooksul karistuseks peatuma ning mitu konkurenti pääses mööda, lõpujoone ületasid noormehed lõpuks siiski viiendana ning said kokkuvõttes 41 punktiga neljanda koha. Korvide Hobi klassis moodustasid esikolmiku Andres Angerjas – Teet Eiver (50 p), Sergei Ivanov – Ahto Jalas (AYR-KTM, Saku MK) ja soomlased Jarmo ja Lauri Lehtinen (AYR-KTM), kes kogusid võrdselt 42 punkti.

65cc ja 85cc sõidud võitis ülivõimsalt suuremal tsiklil võistelnud Egert Pihlak (KTM, Motoextreme), kes edestas konkurente kummaski sõidus vähemalt minutiga. Mõlemas sõidus järgnesid talle samuti 85cc klassis osalev Kevin Sleng (KTM, Kose AMK) ja väga vaprat minekut näidanud 65cc klassi parim Romeo Karu (KTM, Tihemetsa MK). Kahe sõidu tulemusena sai 85cc klassis Pihlaku (50 p) ja Slengi (44 p) järel kolmanda koha Marttis Ladev (KTM, Kagu MK, 40 p). 65cc klassis tõusid Karu (50 p) kõrvale poodimile Mikk-Martin Lõhmus (KTM, KTM Racing Team, 44 p) ja Joosep Pärn (KTM, Paikuse MK, 36 p).

50cc ja Mini MX esimese sõidu võitis võimsamas klassis osalev Sasha Võsa (Pitpro, Saku MK) samas arvestuses sõitnud Juss Maidla (Bucci Moto, Kagu MK) ja kiiret sõitu teinud 50cc võitja Romeo Pikandi (KTM, Viljandi VMK) ees. Teises sõidus sai aga Maidla parema stardi ja suutis Võsa selja taga hoida ning võttis võidu. Pikand näitas ka selles sõidus head minekut ja oli jälle kolmas jättes selja taha nii mõnegi Mini MX klassi võistleja.

Kahe sõidu kokkuvõttes sai Maidla ja Võsa (mõlemad 47 p) järel kolmanda koha Mihkel Tääkre (Pitpro, MRC MK, 40 p). MX B arvestuses oli rajal ainult üks sõitja Laur Allev (Pitpro, Viljandi VMK), kes sai ka selles arvestuses võidukarika. 50Cc klassis astusid koos Pikandiga (50 p) veel Otto Mattias Rootalu (KTM) ja Richard Paat (KTM, AYR Racing Team), kes kogusid võrdselt 42 punkti.

Eesti talikrossi meistri- ja karikavõistluste järgmine etapp toimub sobivate ilmastikutingimuste puhul 28. veebruaril Kose-Risti krossirajal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles