McLareni esimene testipäev tekitas Alonsos vastakaid tundeid

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fernando Alonso
Fernando Alonso Foto: SCANPIX

Vormel-1 eilse testipäeva suurim ebaõnnestuja oli McLareni meeskond. Fernando Alonsol õnnestus läbida kõigest kuus ringi ning korralikku kiirust ta üles võtta ei saanudki. Hispaanlane tunnistas, et pika ootamise järel oleks ta tahtnud tunduvalt rohkem sõita. Samal ajal tundis mees uhkust, et oli esimene, kes viis üle 22 aasta taas rajale McLaren-Honda vormeli.

«Väga aeglane algus. Nägime juba eelmisel aastal, kui raske on esimestel testidel ringe läbida,» rääkis Alonso. «Loomulikult oleksin tahtnud rohkem sõita. Pärast kahe kuu pikkust ootust ei ole kuus ringi kindlasti piisav.»

Vaatamata probleemidele on Alonso usk McLareni ja Honda koostöös valminud vormelisse tugev. «Esimese ringi ajal oli meie garaažis suurepärane atmosfäär, kuna üle 22 aasta on jälle võistlustules McLaren-Honda. Mul oli au esimesena seda masinat juhtida. Ma tõesti usun sellesse projekti.»

Päeva kiireima aja sõitis välja Sebastian Vettel Ferraril, enim ringe läbis aga Nico Rsoberg Mercedesel.

Eilne paremusjärjestus:

  1. Vettel (Ferrari) 60 ringi
  2. Ericsson (Sauber) +0,157, 73 ringi
  3. Rosberg (Mercedes) +0,486, 157 ringi
  4. Ricciardo (Red Bull) +0,718, 35 ringi
  5. Bottas (Williams) +1,286, 73 ringi
  6. Carlos Sainz Jr (Toro Rosso) +2,707, 46 ringi
  7. Alonso (McLaren) +18,116, 6 ringi
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles